Solskjaer out: boegbeeld is niet langer coach van Manchester United

  Ole Gunnar Solskjaer begon heel goed als coach, maar dit seizoen ging het van kwaad naar erger.

  Zoals verwacht heeft Ole Gunnar Solskjaer gisteravond zijn laatste opdracht als coach van Manchester United afgewerkt. De Noor leed een pijnlijke 4-1-nederlaag op het veld van Watford, de exponent van een teleurstellende reeks duels. Het bestuur reageerde met een ontslag: "We nemen deze moeilijke beslissing met spijt. Ole zal altijd een legende van Manchester United blijven."

  "Ole zal de club verlaten met oprechte dank voor zijn onvermoeibare inzet als manager en onze allerbeste wensen voor de toekomst", liet het bestuur ook nog weten. "Als speler en als manager bezorgde hij ons geweldige momenten."

   

  Solskjaer ging in december 2018 aan de slag bij Manchester United als opvolger van José Mourinho.  Hij loodste de club in de voorbije seizoenen naar een 3e en naar een 2e plaats. Enkele maanden geleden bereikte hij nog de finale van de Europa League waar Villarreal na strafschoppen uiteindelijk te sterk bleek.

   

  Ondanks de komst van onder meer Jadon Sancho en Cristiano Ronaldo slaagde Solskjaer er dit seizoen niet in om Man United op het goede spoor te krijgen. Na een pijnlijke 0-5-pandoering spaarde het bestuur de Noor nog, maar de 4-1 nederlaag op het veld van Watford kost hem uiteindelijk de kop. 

   

  Michael Carrick zal als interim-coach de dagelijkse werking binnen de club voorlopig overnemen. In de wandelgangen klinken al heel wat mogelijke opvolgers voor Solskjaer. Leicester City-coach Brendan Rodgers lijkt de grootste kanshebber, ook Zinédine Zidane wordt genoemd.

  Lees ook: