Lotte Kopecky duikt ook deze winter het veld in: "6 à 7 crossen mét het BK"

  Lotte Kopecky nam 2 weken vakantie en kwam, zag en overwon meteen in Gent.

  Na een korte vakantie van 2 weken is Lotte Kopecky in Gent opnieuw op de fiets gestapt. Ze won vrijdag de puntenkoers en gisteravond alle nummers van de omnium. Kopecky zag af, maar genoot. Ze maakte ook bekend dat ze weer het veld zal induiken: "Voor 6 à 7 crossen."

  Nog geen maand geleden pakte Lotte Kopecky WK-goud in de puntenkoers in Roubaix, waarmee ze haar seizoen afsloot. Lang duurde haar vakantie niet, in Gent toonde de 26-jarige Belgische wegkampioene dat ze meteen weer de beste is op de piste.

  "Ik heb er een korte vakantie opzitten. Om dan direct met een puntenkoers op vrijdag en een omnium op zaterdag te beginnen, dat is wel pijnlijk zwaar", stelde Lotte Kopecky. "Het was een zege met een bloedsmaakje", klonk het vrijdag plastisch.

  "Van die korte pauze na een lang en bijzonder pittig seizoen heb ik echt wel genoten. Het begon wel vrij snel te kriebelen, eigenlijk al na de 5e dag, dat ik niet kon fietsen op vakantie, maar ik heb dat wat gecompenseerd met enkele loopoefeningen."

  Debuut in cross in Antwerpen of in Dendermonde, graag het BK

  Volgende maand wil Lotte Kopecky opnieuw het veld induiken en staat er nog een ploegstage op haar programma. "Begin december trek ik op stage met mijn nieuwe ploeg, SD Worx. En ik wil ook enkele crossen rijden."

   

  "Dat is me vorig jaar goed bevallen en ik had het gevoel dat ik daar bij de seizoensstart op de weg ook voordeel uit haalde. Als we dat goed plannen, kan dat zeker geen probleem zijn."

  "Ik twijfel nog tussen de Scheldecross van Antwerpen op 5 december en de Ambiancecross op 26 december in Dendermonde om te debuteren in het veldrijden."

  "Misschien komt die eerstgenoemde cross net iets te vroeg. In Dendermonde heb ik me vorig jaar wel heel goed geamuseerd, ondanks het feit dat daar best wel een bijzonder zwaar parcours geserveerd werd."

  "Ik denk er toch aan zo'n 6 à 7 crossen te rijden dit veldritseizoen, waaronder het BK (in januari in Middelkerke, red). En dan zal de Omloop Het Nieuwsblad er wel snel aankomen en ben ik vertrokken voor een gloednieuw wegseizoen met mijn nieuwe ploeg. Het WK veldrijden (eind januari in VS, red) doe ik zeker niet mee."

  Vorig jaar snelde Kopecky naar de 2e plaats op het BK cross achter Sanne Cant. "Dat was onverwacht, maar met dat in het achterhoofd wil ik het nog graag eens proberen."

  Kopecky op vrijdag: "Zege met bloedsmaakje"