Iljo Keisse vecht tegen de tranen: "Kan niet blijven gaan als ik voor twee moet denken"

  Iljo Keisse was geëmotioneerd tijdens het interview met onze reporter.

  Een 4e plaats, meer zat er voor Iljo Keisse (38) niet in tijdens de Gentse Zesdaagse. Het kind van 't Kuipke verbeet bij onze reporter zijn ontgoocheling. "Jaar na jaar probeer ik hier op mijn best te zijn, maar jaar na jaar wordt dat moeilijker", reageerde Keisse, die de mindere conditie van zijn ploegmakker Mark Cavendish enigszins probeerde goed te praten.

  "Het was er eentje om te vergeten", jammerde Iljo Keisse na de podiumceremonie van de Zesdaagse van Gent. "Deze week was iets minder, zeker de slotdag. Dat kan gebeuren."

   

  Keisse ontkende niet dat maatje Mark Cavendish - zoals gevreesd en tegelijk verwacht - niet in topvorm naar Gent was afgezakt. "Volgende maand word ik 39 jaar. 10 jaar geleden had ik dat perfect kunnen opvangen, nu niet meer."

   

  "Ik had bij de samenstelling van de ploegen gezegd dat ik een sterke maat nodig had om te doen wat ik wil doen en om te doen wat het publiek van mij verlangt. Dat ik ga en blijf gaan, dat ik ook tijdens de wedstrijd voor entertainment zorg."

   

  "Maar dat kan niet als ik voor twee moet denken en bij elke inspanning rekening moet houden met het feit dat mijn ploegmaat misschien net iets minder is."

   

  "Ik wil zeker niets afdoen van Cavendish' prestatie", vulde Keisse snel aan. "Hij heeft zich voor de volle 100 procent gegeven vanaf de eerste dag. Het is jammer dat hij door die val uitviel."

   

  (lees voort onder de quote en foto)

  Ik had bij de samenstelling van de ploegen gezegd dat ik een sterke maat nodig had om te doen wat ik wil doen en om te doen wat het publiek van mij verlangt. Dat kan niet als ik voor twee moet denken.

  Iljo Keisse

  "Dit is de enige week waar ik voor mezelf kan rijden"

  Toch was het niet te ontkennen: Iljo Keisse verliet de Gentse pistetempel met veel frustraties.

   

  "Dit is mijn thuiswedstrijd, dit is de reden waarom ik begonnen ben met koersen. Ik wil hier goed zijn."

   

  "Jaar na jaar probeer ik hier op mijn best te zijn, maar jaar na jaar wordt dat moeilijk. En het doel van Cavendish is de Tour."

   

  "Hij vindt dit heel mooi en hij is heel blij om hier te zijn, maar hij bereidt er zich niet op voor zoals op de Tour. Terwijl dit voor mij de enige week is waar ik voor mezelf kan rijden en me kan tonen en kan rijden voor mijn kinderen, vrienden en het publiek."

   

  Waarna Keisse vocht tegen de tranen. Volgend jaar wordt zijn afscheidseditie. "Dat wordt ongelofelijk moeilijk, dat weet ik nu al."

   

  "Hoe ouder ik word, hoe emotioneler ik ook ben. Ik heb deze week al meer met tranen in mijn ogen gereden dan met een glimlach op mijn gezicht. Het zal pieken."