Gerwyn Price wint derde keer Grand Slam of Darts in vier jaar tijd

  Gerwyn Price (archieffoto) wint de Grand Slam of Darts.

  Gerwyn Price blijft de grote dartsprijzen opstapelen. Voor de derde keer in vier jaar schreef hij de Grand Slam of Darts op zijn palmares. Hij was in de finale te sterk voor de Schot Peter Wright.

  De 36-jarige Price, die in de halve finales de Engelsman James Wade (PDC-4) met 16-9 wandelen stuurde, nam in de aanvangsfase meteen een 4-1 voorsprong.

   

  In de tweede sessie brak Wright terug, maar "The Iceman", die het toernooi in 2018 en 2019 won, sloeg andermaal toe en nam een 7-3 voorsprong. Price, de regerende wereldkampioen, ging op zijn elan verder en won ook de derde sessie met 4-1 waarmee het 11-4 werd.

   

  Wright, die met de rug tegen de muur stond, zag zijn tegenstrever op een leg van de overwinning komen, maar Price miste maar liefst twaalf match darts. In de 25e leg prikte Price dubbel twaalf weg voor de overwinning, die goed was voor een slordige 149.000 euro.