Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Elise Mertens: "Dubbel en dan pas enkel? Enkelspel blijft prioriteit"

 ma 22 november 2021 09:01
Elise Mertens begint dinsdag al opnieuw te trainen.

Met een verloren dubbelfinale op de WTA-Finals in Mexico heeft Elise Mertens (26) vorige week een punt achter haar seizoen gezet. Het was een jaar met ups en downs en de hoogtepunten liet ze vooral in het dubbelspel optekenen, maar Mertens verandert haar strategie niet.

"Het is een heel druk jaar geweest", analyseerde Elise Mertens gisteren in De Zevende dag. "Het enkelspel ging heel goed in het eerste deel van het seizoen, daarna was het minder. En het dubbelspel ging super."

 

Zeg dat wel, want Mertens won de Australian Open, Wimbledon en Indian Wells. Dat eerste grandslamtoernooi veroverde ze met Aryna Sabalenka, maar de Wit-Russische zette daarna vol in op haar enkelcarrière.

 

"Ze zei me dat ze geen dubbel meer wilde spelen op de grandslamtoernooien, maar dat ze voor de rest wel nog wilde dubbelen. Ik heb dan beslist om iets op te bouwen met iemand anders."

Mertens ging in zee met Su-Wei Hsieh, Sabalenka stoomde door naar de 2e plaats op de WTA-ranking. Haar keuze lijkt dus te lonen.

 

"Het is een moeilijke keuze", zegt Mertens. "Je kunt dubbel en enkel niet vergelijken. Ik hoop dat ik in het enkelspel resultaten kan blijven behalen."

 

"Dat enkelspel blijft mijn prioriteit. Ik sta nog altijd op de 21e plaats op de WTA-lijst. Dat is niet slecht. Ik probeer te blijven groeien."

 

Mertens was net terug uit Mexico, maar van vakantie is geen sprake. "Jammer genoeg niet. Ik heb dit jaar 10 dagen gehad en dinsdag volgt al conditietraining. Na 4 weken trek ik dan naar Australië."

Het enkelspel blijft mijn prioriteit. Ik sta nog altijd op de 21e plaats op de WTA-lijst. Dat is niet slecht. Ik probeer te blijven groeien.

Elise Mertens

"De veiligheid van Peng Shuai komt op de eerste plaats"

In de studio sprak Elise Mertens ook over het lot van haar (ex-)collega Peng Shuai, die van de aardbol lijkt verdwenen. Al kwam er zondagavond wel een mededeling van het IOC dat preses Thomas Bach contact met haar had gehad.

 

"Of ik me zorgen maak? Ja", vertelde Mertens. "Ik ken haar wel een beetje en het is verschrikkelijk wat er met haar gebeurt."

 

"De WTA heeft ook een statement gemaakt over de toekomst van de toernooien in China. Ik weet zeker dat ze zoiets ook zullen doen als ze dat zeggen. De veiligheid van Peng Shuai komt op de eerste plaats."

Lees ook: