WK tumbling: Tachina Peeters doet er met brons medaille voor België bij

  Tachina Peeters is het boegbeeld van de Belgische delegatie. In mei pakte ze goud op het EK.

  Tachina Peeters heeft België een tweede medaille bezorgd op het WK tumbling in Bakoe. Gisteren pakte ze met de vrouwenploeg knap zilver, vandaag volgde een bronzen medaille individueel. Louise Van Regenmortel eindigde op de zevende plaats. Op het EK afgelopen lente won Peeters goud.

  Bekijk de sprongen van Van Regenmortel en Peeters:

  Peeters plaatste zich als derde in de kwalificaties van donderdag en legde ook beslag op die plek in de finale. Louise Van Regenmortel deed een plaatsje beter dan in de kwalificaties.

  De 8 finalistes moesten 2 sprongreeksen laten zien. Na de eerste stond Peeters op de tweede plaats, na de tweede - waar ze zelf niet helemaal tevreden over leek - zakte ze een plaatsje.

   

  De Britse Megan Kealy (67.800 punten) was goed voor goud, gevolgd door de Française Lucie Tumoine (66.800). Peeters haalde 66.500, Van Regenmortel 64.300. De beste uit de kwalificaties, de Française Candy Brière-Vetillard, moest vrede nemen met de zesde plaats.

   

  Na heel wat vierde plaatsen haalde Peeters nu wel het WK-podium. "Ik ben heel tevreden, want ik had veel stress. Wat voor het verschil heeft gezorgd? De goeie mensen rondom mij die mij steunen in alles", vertelde de bronzen Peeters.

   

  De jonge Van Regenmortel was natuurlijk ook tevreden. "Dit zal ik mij altijd herinneren. Ik kwam naar hier om ervaring op te doen, maar ik ga naar huis met een zevende plaats in de finale."


  In de kwalificaties eindigden Sofie Rubbrecht 14e (63.000) en Laura Vandevoorde 15e (62.000). Zij stootten niet door naar de finale.

  Tachina Peeters (Gymplus) werd begin mei Europees kampioene tumbling in Sotsji en is het boegbeeld van de zevenkoppige Belgische selectie.

  Bekijk de reacties: