Werder Bremen-coach stapt per direct op na onderzoek rond vals vaccinatiebewijs

  Anfang is niet langer de coach van Werder Bremen.

  Net als die andere traditieclub Schalke 04 zakte Werder Bremen enkele maanden geleden naar het tweede niveau in Duitsland. Daar doet Werder Bremen het degelijk met momenteel een 8e plaats in de stand, maar de club moet wel op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. 

  Markus Anfang (47) heeft namelijk met onmiddellijke ingang ontslag genomen als hoofdcoach van Werder Bremen. Het gerecht van Bremen voert op dit moment een onderzoek uit naar een mogelijk vals vaccinatiebewijs dat Anfang zou gebruiken.

   

  "Vanwege de extreem stressvolle situatie voor de club, het team, mijn familie en mijzelf, heb ik besloten dat ik mijn baan als hoofdtrainer van Werder Bremen met onmiddellijke ingang zal beëindigen", verklaarde Anfang. 

   

  "Ik heb daarom de verantwoordelijke personen gevraagd om mijn contract per direct te beëindigen en zij hebben dit verzoek ingewilligd." Ook assistent Florian Junge vertrekt.   

   

  Anfang ontkende in de afgelopen dagen de aantijgingen nog met klem. "Ik ben net als iedereen dubbel gevaccineerd en heb mijn beide inentingen gekregen in een officieel vaccinatiecentrum en daar ook de bijbehorende stempel in mijn gele boekje gekregen", aldus de trainer. 

   

  "Ik heb dat bij een apotheek laten digitaliseren en ging er uiteraard van uit dat alles in orde was. Ik hoop dat de kwestie snel wordt opgelost."  Voorlopig zal assistent Danijel Zenkovic de honneurs waarnemen als interim-coach in afwachting van een opvolger voor Anfang.