LeBron gaat bij rentree onderuit, Warriors razen ook zonder Curry door

  Een pijnlijke avond voor Davis en LeBron in Boston.

  Ondanks de terugkeer van vedette LeBron James blijft het mank lopen bij de LA Lakers. LeBron pakte wel uit met 23 punten, maar dat was lang niet genoeg om met de zege aan de haal te gaan in Boston. Verder boekten de Phoenix Suns een 11e zege op rij en blijft Golden State, zonder Curry, op kop in de Western Conference. 

  Het begon in Boston nog uitstekend voor de Lakers. De tandem Davis en LeBron draaide geweldig in het eerste quarter met een best comfortabele voorsprong als gevolg (30-38), maar nadien kwam vooral thuisspeler Jayson Tatum onder stoom.

   

  De forward van de Celtics pakte uit met 37 punten en 11 rebounds, voldoende om de Lakers met een pijnlijke 130-108-score opnieuw huiswaarts te sturen. 

   

  "We moeten beter spelen, het maakt niet uit wie er op het veld staat", vertelde LeBron James, die terugkeerde na een buikspierblessure, na afloop. De Lakers staan momenteel op een magere 9e plaats in het Westen.

  Tatum heerst tegen de Lakers

  Suns en Warriors denderen door

  Geen Andre Iguodala (knie), Draymond Green (knie) of sterspeler Steph Curry (heup) bij de Warriors voor de verplaatsing naar Detroit. Een nieuwe zege voor de leider in de Western Conference leek zo geen evidentie, maar er waren anderen die dit keer hun verantwoordelijkheid opnamen.

   

  De 22-jarige Jordan Poole pakte uit met liefst 32 punten en ook Andrew Wiggins (27 punten) was andermaal van goudwaarde voor de Warriors. In het laatste quarter slaagde Detroit er nog bijna in om een achterstand van 16 punten op te halen, maar de defensieve weerbaarheid leverde de Warriors een nieuwe zege op.

   

  Verder in de Western Conference lijkt niets de opgang van de Phoenix Suns te kunnen stuiten. Tegen de Dallas Mavericks, zonder Luka Doncic, werd een 11e zege op een rij geboekt. Ook de Brooklyn Nets (zonder Durant) en NBA-kampioen Milwaukee boekten zeges.

  Booker gidst Phoenix naar een 11e zege op rij

  De resultaten van de afgelopen NBA-nacht: 

   

  • Detroit Pistons - Golden State Warriors: 102-105
  • Charlotte Hornets - Indiana Pacers: 121-118
  • Brooklyn Nets - Orlando Magic: 115-113
  • Boston Celtics - LA Lakers: 130-108
  • Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder: 96-89
  • New Orleans Pelicans - LA Clippers: 94-81
  • Denver Nuggets - Chicago Bulls: 108-114
  • Phoenix Suns - Dallas Mavericks: 112-104
  • Sacramento Kings - Toronto Raptors: 89-108