Jonathan Sacoor heeft torenhoge ambities voor 2022: "Europees kampioen worden"

  Jonathan Sacoor: "Wil Europees kampioen worden in 2022"

  Op stage met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) in het Turkse Belek maakt Jonathan Sacoor zich klaar voor het nieuwe seizoen. De 400 meter-specialist heeft torenhoge ambities in 2022: "Ik wil Europees kampioen worden en ik weet dat het mogelijk is."

  Na drie seizoenen in de Verenigde Staten is Jonathan Sacoor terug in België. Hij zag het avontuur aan de Universiteit van Tennessee plots ten einde komen: "Het is jammer dat het zo gelopen is, maar ik ben daar wel een betere atleet geworden."

   

  "Wat mij in de Verenigde Staten teleurstelde was dat ik nooit wist welke wedstrijd ik aan het voorbereiden was. Met mijn coach Jacques Borlée is alles gestructureerder. Ik ben nu al bijzonder gemotiveerd voor de aankomende wedstrijden."

   

  In 2021 zorgde Sacoor al voor enkele sterke prestaties. Hij pakte zilver op het EK U23 en was ook voor het eerst actief op de Olympische Spelen: "Tokio was een mix van verschillende emoties. Het was een droom die uitkwam uiteraard, maar sportief bleef ik wat op mijn honger zitten. De Spelen van Parijs staan in elk geval al met stip in mijn agenda."

  Sacoor op stage met het BOIC in Belek.

  44"50 lopen om Europees kampioen te worden

  Ook in 2022 stelt Sacoor zich enkele ambitieuze doelen: "Ik wil Europees kampioen worden. Dat is uiterst ambitieus, maar volgens mij is het haalbaar. Ik voel dat 44"50 lopen mogelijk is en met zo'n tijd maak ik kans om de titel te pakken."

  "Uiteraard weet ik niet hoe de vorm van de andere atleten zal zijn. Het is altijd afwachten, maar ik heb er vertrouwen in. Daarnaast hebben we met de mannen ook nog de titel op de 4x400 meter estafette te verdedigen."

  Ook op het WK in juli in het Amerikaanse Eugene wil de 22-jarige atleet proberen om zich te tonen: "Alles zal afhangen van de vorm op dat moment. Mijn doel is een medaille te pakken met de Tornados. Individueel wil ik beginnen met het EK."

  Een exact programma heeft Sacoor nog niet. Hij start met enkele nog te bepalen indoorwedstrijden en in maart zal hij zich proberen te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen.

  Ik ga er alles aan doen om Europees kampioen te worden. Dat is bijzonder ambitieus, maar volgens mij wel haalbaar.

  Jonathan Sacoor