Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

WTA dreigt ermee om China links te laten liggen door zaak-Peng Shuai

 vr 19 november 2021 07:47
Peng Shuai

De WTA (Women's Tennis Association) is bereid om het spel hard te spelen om opheldering te krijgen rond Peng Shuai. De Chinese tennisster beschuldigde een Chinese politicus van seksueel misbruik en is sindsdien "verdwenen".

De bezorgdheid rond Peng Shuai groeit elke dag. De Chinese tennisster is niet meer gezien sinds ze de Chinese politicus Zhang Gaoli beschuldigd heeft van seksueel misbruik. 

 

De door Chinese staatsmedia gelekte verklaring van Peng dat ze oké is, heeft niemand overtuigd. WTA-baas Steve Simon is bereid om met de WTA weg te blijven uit China als er geen overtuigend antwoord komt op de beschuldigingen van Peng.

 

"We zijn zeker bereid om al onze toernooien uit China te halen en de gevolgen daarvan te dragen", zegt Simon. "Dit is belangrijker dan onze zakelijke belangen. Vrouwen moeten gerespecteerd worden en niet gecensureerd worden."

 

In de laatste 10 jaar zijn de Chinese WTA-toernooien als paddenstoelen uit de grond geschoten. In 2019 stonden maar liefst 9 Chinese toernooien op de WTA-kalender met meer dan 30 miljoen euro prijzengeld in totaal. Sinds de uitbraak van het coronavirus werden alle Chinese toernooien afgelast.

 

Gisteren lieten andere (ex)-speelsters van zich horen. Onder meer Kim Clijsters, Serena Williams en Billie Jean King eisten een onafhankelijk onderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: