Tumblingteam na zilveren oogst op WK: "We bouwen al jaren aan dit team"

  Van links naar rechts: Sofie Rubbrecht, Louise Van Regenmortel, Laura Vandevoorde, Tachina Peeters en coach Michiel Vertongen.

  Het Belgische turnen heeft opnieuw gescoord op het grote podium: het nationale tumblingteam veroverde in Azerbeidzjan zilver op het WK. "Dit is het resultaat van keihard werken", reageerde een tevreden bondscoach Michiel Vertongen.

  Eerder dit jaar toonde het nationale tumblingteam op het EK al haar potentieel. Vandaag volgde de bevestiging op het WK. Achteraf reageerde de ploeg erg tevreden.

   

  "Het geheime recept van deze prestatie is de toffe teamsfeer", reageerde bondscoach Vertongen. "Alle plezier dat we hebben gemaakt en al dat keiharde werk van de meisjes lonen nu."

   

  Dat de Belgische tumblingploeg dit jaar is beginnen oogsten, is geen toeval. "We zijn een aantal jaren geleden beginnen bouwen aan een team rond onze kapitein Tachina Peeters", zegt Vertongen.

   

  "We hebben kansen van de federatie gekregen om hier echt aan te werken. Europees lieten we al zien dat we als team iets waard zijn, nu volgt ook de bevestiging op het WK."

  Ik ging een beetje dood vanbinnen toen ik als laatste moest springen.

  Tachina Peeters

  Na twee uitstekende oefeningen lag de (medaille)druk op de sterke schouders van kapitein Peeters. "Ik ging een beetje dood vanbinnen toen ik nog als laatste moest springen", klonk het na de wedstrijd.


  "De rest had het zo goed gedaan, dat ik het alleen nog kon verpesten. Het was heel moeilijk, maar ik moest het doen voor het team. Ik ben supertrots."


  "Het was heel erg stresserend en moeilijk", vertelde Louise Van Regenmortel, de jongste van het team, die zaterdag net als Peeters ook deelneemt aan de individuele finale. "Maar ik hield het hoofd koel en vertrouwde op wat de rest kon", besloot ze.