Mercedes- en Red Bull-baas bekvechten: "Dit wordt een MMA-kamp"

  Toto Wolff (Mercedes) en Christian Horner (Red Bull).

  Het titanenduel tussen Max Verstappen (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes) speelt zich ook naast de Formule 1-circuits af. Hun bazen zaten vanmiddag naast elkaar in de persruimte. En dat gaf vuurwerk.

  In de aanloop naar de Grote Prijs van Qatar stonden Toto Wolff (Mercedes) en Christian Horner (Red Bull) samen de pers te woord. Eerst waren ze nog aardig.

   

  "Red Bull heeft heel wat knappe koppen in dienst, net als Mercedes. We hebben respect voor de capaciteiten van Red Bull", begon Wolff.

   

  Al snel werd hij bitser. "Wat begon als een olympisch boksduel, is ontaard in een profkamp en nu zitten we met een MMA-gevecht", sprak de sportchef van Mercedes.

   

  Horner antwoordde op zijn manier. "Ik hoef geen diner met Toto, ik hoef zijn kont niet te likken. Andere teambazen doen dat misschien, ik niet", repliceerde de Red Bull-chef.

   

  De twee bazen houden langer een steekspel. Wolff heeft Horner al een kletskous genoemd, de baas van Max Verstappen vindt zijn conculega een mimespeler.

   

  Horner: "Je hoeft geen boezemvrienden te zijn met je tegenstander, toch?"

   

  "Maar laat ons nu focussen op de grand prix. Laat ons daar een mooi en eerlijk duel met mekaar uitvechten", besloot hij.

  Ik hoef de kont van Toto niet te likken.

  Christian Horner

  Met nog 3 races op het programma voert Max Verstappen het kampioenschap aan met een bonus van 14 punten op Lewis Hamilton. In de strijd tussen de teams leidt Mercedes met 11 punten voorsprong op Red Bull.