Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Clement na verlies in Mechelen: "Wake-upcall om weer naar onze basis te gaan"

 vr 19 november 2021 23:39
Het was geen prettige avond voor Philippe Clement in Mechelen.

Na 8 wedstrijden zonder nederlaag is Club Brugge op bezoek bij KV Mechelen tegen zijn tweede competitienederlaag aangelopen. Club miste grinta en dat baart coach Philippe Clement zorgen. "We verloren te veel duels en dan kan je geen wedstrijden winnen."

Philippe Clement zocht geen excuses na de 2-1-nederlaag bij KV Mechelen. "We hebben vandaag geen goede wedstrijd gespeeld. We hebben het niet voetballend verloren, maar vooral in de strijd. We verloren te veel duels en dan kan je geen wedstrijden winnen."

 

Club kwam na de rust een pak feller uit de kleedkamer, maar kon dat niveau niet aanhouden. "Na de rust speelden we wel 15 à 20 minuten beter voetbal en maakten we dat doelpunt, maar na die gelijkmaker zijn we weer weggezakt. Met hun enthousiast publiek erachter kreeg Mechelen nog meer energie en wonnen ze nog meer duels."

 

"We waren niet fel genoeg, terwijl we wisten wat we hier konden verwachten. Dat is een serieus werkpunt voor de volgende weken en maanden, want dat is de basis van het voetbal."

 

Misschien zaten enkele spelers al met hun gedachten bij de belangrijke Champions League-wedstrijd van komende woensdag tegen Leipzig? "Ik denk niet dat de jongens daar al mee bezig waren. We zullen ons niveau serieus moeten opkrikken naar woensdag toe, maar ook naar de volgende weken en maanden toe."

 

"De basis van deze club is strijd. Als je de duels wint, kom je ook aan beter voetbal. Dat hebben we ook 15 minuten getoond in de tweede helft, dus het zit er zeker in. We moeten dat 90 minuten kunnen opbrengen en dat was vandaag niet het geval."

 

Club speelde dit seizoen ook al 6 keer gelijk, maar deze nederlaag zit Clement meer dwars. "We hebben momenten gehad dat het tegenzat, maar vandaag waren we gewoon niet goed genoeg. Ik hoop dat dit een wake-up call is om weer naar onze basis te gaan. Dat is in de eerste plaats duels winnen. "

Lees ook:

Mignolet: “Al te veel punten verloren”

Simon Mignolet deelde in de Brugse malaise, de doelman moest zich twee keer omdraaien in Mechelen. “In de eerste helft speelden we zeker niet goed. De coach wou iets veranderen tijdens de rust en in de tweede helft kwamen we goed uit de kleedkamer. We scoorden op een goed moment, maar dan moesten we de wedstrijd makkelijker uitspelen en controleren.”

 

“Na de 0-1 moet je zoeken naar een tweede en derde doelpunt. Maar we konden geen balbezit houden en kansen creëren en dan kom je onder druk te staan. Na de 1-1 was de wedstrijd weer in evenwicht.”

 

Bij de winning goal van Rob Schoofs zag Mignolet er niet al te best uit. De doelman liet zich verrassen door de lobbal. “Ik probeerde naar voren te gaan, omdat ik weet dat hij een goede trap heeft. Hij deed het goed door de bal te lobben, maar ik moet de beelden nog eens herbekijken. Ik baalde omdat ik de bal niet goed raakte en vooral omdat het toen heel moeilijk werd om nog punten te pakken.”

 

“We zitten op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. We moeten dit zo snel mogelijk omdraaien, want dit is niet goed genoeg voor Club Brugge. We hebben al te veel punten verloren, waardoor we achterop moeten hinken. Dat is niet wat we willen. We moeten dit zo snel mogelijk veranderen. Stap per stap. Te beginnen deze week in de Champions League, want dat is ook een heel belangrijke wedstrijd.”

Dit is niet goed genoeg voor Club Brugge. We hebben al te veel punten verloren, waardoor we achterop hinken

Vanaken: "Bij 0-1 moet je de wedstrijd gewoon uitspelen"

Ook Hans Vanaken kon Club niet op sleeptouw nemen tegen KV Mechelen. De Rode Duivel zag vooral onnodig puntenverlies voor de landskampioen. "Qua pressing zaten we heel goed, maar we lieten KV Mechelen misschien iets te makkelijk voetballen. Ook al gaven we weinig kansen weg. Zelf toonden we iets te weinig aan de bal, iets te weinig durf. Uiteindelijk hadden we wel de beste kansen inde eerste helft.”

 

"We kwamen op een 0-1-voorsprong en dan moet je de wedstrijd gewoon uitspelen. Zij doen één aanval door het centrum en de bal gaat binnen. Daarna hebben wij amper nog een reactie getoond met kansen. Zij scoorden eigenlijk ook uit een niet-kans, we gaven niet veel grote kansen weg. Maar elke bal die voor de goal kwam, vloog erin."

 

"KV Mechelen toonde misschien meer enthousiasme, maar daarom moet je de match nog niet verliezen. Zij hebben misschien op enthousiasme gewonnen, maar het was totaal onnodig."