Meylemans begint WB skeleton met brons: "Dit geeft vertrouwen voor Peking"

  Kim Meylemans steekt haar duim omhoog na winst in reeks 1.

  Kim Meylemans (25) heeft flink wat vertrouwen getankt voor de Olympische Winterspelen in februari. De Belgische snelde in het Oostenrijkse Innsbruck voor het eerst in haar carrière naar een Wereldbekerpodium met een 3e plek. "Dit is toch een verrassing, want alle toppers waren hier", reageerde ze.

  Kim Meylemans gaat dit seizoen harder en harder. Tijdens testen op de olympische piste in Peking zette ze vorige maand al een keer de beste chrono neer, dat deed ze nu opnieuw.

   

  Meylemans, opgeleid in het zuiden van Duitsland, opende de eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen meteen met de beste chrono. In de 2e afdaling maakte de Belgische enkele fouten waardoor ze nog terugviel naar plaats 3.

   

  De Russin Jelena Nikitina won in Oostenrijk voor de Nederlandse atlete Kimberley Bos. Volgende week hebben ze een nieuwe afspraak op de rodelbaan van Innsbruck-Igls.

  Gelukkige Meylemans: "Heb wel een traantje of twee gelaten"

  Meylemans hoopte vooraf dat ze beste maatjes zou worden met baan in Innsbruck. In dat opzet lijkt ze redelijk geslaagd. "Het is alvast een goede stap in de juiste richting", lachte ze op Radio 1.


  "Dit geeft absoluut veel vertrouwen voor de Winterspelen in Peking. Het is heel gek, ik heb al een traantje of twee gelaten. Na al die jaren hard werk en veel vijfde plaatsen is het mooi om eindelijk eens op dat podium te staan."


  "De start lukte vandaag perfect. Ik opende met een goede run en opeens stond daar een 1 op het bord. Dat was zeker wel een verrassing, want alle kleppers waren hier. Maar ergens wist ik wel dat het kon."

  Na al die jaren hard werk en veel vijfde plaatsen is het mooi om eindelijk eens op het podium te staan.

  Kim Meylemans

  "Op de olympische baan in Peking had ik al eens getoond dat ik de snelste kon zijn als alles in zijn plooi valt. Dat hebben we vandaag opnieuw getoond."

   

  Uiteindelijk was het verschil met toppers als Nikitina en Bos maar erg klein. "Dertien hondersten van de eerste plek en drie van de tweede plek. Dat is wat spijtig, maar in de tweede run had ik wat zenuwen. Er had misschien nog iets meer ingezeten maar dat maakt me eigenlijk niet zo veel uit."

   

  Mogen Meylemans haar ambities stilaan worden bijgesteld? "Nee, dat niet. We zijn hier met het kleinste team van iedereen en de jongste coach van iedereen. We tonen dat ons harde werk loont. We kunnen dit in principe elke week klaarspelen, maar dat mogen we niet gaan verwachten", besluit ze.

  Uitslag Wereldbekermanche in Innsbruck:

  De uitslag.

  BEKIJK: Kim Meylemans met de snelste chrono in run 1