De Ketele en Keisse maken ruim baan: dit zijn de kroonprinsen van 't Kuipke

  Van links naar rechts: Dens, Hesters en Van Den Bossche.

  "Ik maak me weinig zorgen om mijn opvolging", laat Kenny De Ketele met een lach optekenen. Samen met Iljo Keisse zorgde hij jarenlang voor animo op de Gentse piste. Nu staat er jong geweld te popelen om over te nemen, dat luistert naar de namen Fabio Van Den Bossche (21), Jules Hesters (23) en Tuur Dens (21). Leer de kroonprinsen van 't Kuipke kennen aan de hand van 5 vragen.

  Waar ontsprong de liefde voor de piste?

  • Van Den Bossche: "In 't Kuipke zelf. Ik zat als kind in het publiek te supporteren voor Iljo, nog altijd mijn grote idool. Ik heb mijn hart verloren aan de piste, dat mag ik niet zomaar opgeven."

   

  • Hesters: "Keisse en De Ketele zijn de reden waarom ik begon te koersen. Als kind kwam ik al naar de zesdaagse. Ik zag die mannen hier rondvlammen en hoopte ooit - zoals zij - op het hoogste schavotje te staan."

   

  • Dens: "Als nieuweling kwam ik voor het eerst in aanraking met de piste. Vroeger droomde ik van de Tour de France, nu van een olympische deelname op de piste."

  Het volledige gesprek met Fabio Van Den Bossche:

  Ben je de volgende Keisse of eerder De Ketele?

  • Van Den Bossche: "Ik wil mezelf niet vergelijken met die mannen. Ze hebben zo'n groot palmares en hebben zoveel mooie dingen laten zien. Bij mij wordt het afwachten of dat nog komt. Naast mijn EK-medaille in het omnium heb ik nog veel te bewijzen."

   

  • Hesters: "Dat is moeilijk om te zeggen. Het zijn allebei heel complete renners, dat hoop ik ook te worden bij Topsport Vlaanderen-Baloise. Dus ik neem een voorbeeld aan beiden."

   

  • Dens: "Ik word eerder vergeleken met Moreno De Pauw. Ik hoop dat ik hem kan opvolgen! Ik ken hem heel goed en vind het een hele eer om in één adem met hem genoemd te worden. Ik zou het al fantastisch vinden, mocht ik in de buurt komen van zijn rondetijden."

  Het volledige gesprek met Jules Hesters:

  Wat is jouw voornaamste troef?

  • Van Den Bossche: "Ik ben niet supersnel, maar ik kan lang doortrekken. Ik ben geschikt voor het langere werk dat veel uithouding vereist. Ik heb aan mijn conditie gewerkt op de weg, dus dat vormt geen probleem meer."

   

  • Hesters: "Ik ben erg snel en zoek naar een balans tussen de piste en de weg. Ik heb de piste nodig om beter te worden op de weg en ook omgekeerd. Dat om een complete renner te worden."

   

  • Dens: "Ik ben sterker in de kortere nummers. Ik ben heel explosief en dat kan ik hier in Gent heel goed tonen op de 500 meter."

  Het volledige gesprek met Tuur Dens:

  Waar wil je naartoe met je carrière?

  • Van Den Bossche: "Ik probeer stap per stap te denken aan mijn progressie. Ik denk nog niet aan de verre toekomst, maar probeer nu het hoogst mogelijke eruit te halen."

   

  • Hesters: "Misschien een duel Van Den Bossche vs. Hesters hier in Gent? Dat zou mooi zijn voor het publiek en het evenement. De zesdaagse heeft zijn "helden" nodig. We zijn ook vrienden, dus ik zou het ook leuk vinden om in de toekomst samen te rijden."

   

  • Dens: "Als ik op kampioenschappen wil blijven scoren, zal het vooral op de korte nummers zijn, zoals de scratch. Al hoop ik met de hulp van Topsport Vlaanderen op termijn ook de ploegkoers te rijden. Dat zal nodig zijn voor een olympische selectie."

  Het volledige gesprek met Kenny De Ketele:

  Wanneer win jij je eerste zesdaagse van Gent?

  • Van Den Bossche: "Ik hoop ooit de zesdaagse hier in Gent te winnen. Wanneer? Daar kan ik geen getal op plakken. Je weet nooit vooraf wat de omstandigheden zijn. Ik hoop dat ik zo vroeg mogelijk kans maak op een podiumplek."

   

  • Hesters: "Wanneer ik hier win, valt moeilijk te voorspellen. Ik vind dat het dit jaar erg goed gaat, met zicht op de 5e plaats. Ik zie volgend jaar als de wissel van de wacht, wanneer Iljo stopt. Dan is het aan ons om over te nemen."