Gevaccineerde Kevin De Bruyne test positief op coronavirus

  Kevin De Bruyne viert zijn doelpunt in en tegen Wales.

  Kevin De Bruyne moet in isolatie. De Belgische international, die gevaccineerd is, heeft positief getest op het coronavirus na de matchen met de Rode Duivels. Dinsdag speelde en scoorde hij nog tegen Wales (1-1). De Belgische voetbalbond verzekert dat De Bruyne afgelopen week negatief testte.

  Manchester City-coach Pep Guardiola maakte het nieuws vanmiddag bekend in aanloop naar de competitiematch van zondag tegen Everton. 

   

  "Kevin De Bruyne heeft positief getest op het coronavirus. Hij moet 10 dagen in isolatie", zei hij.

   

  "Hij is hier in Manchester en moet goed herstellen. Zijn gezondheid gaat nu boven alles", sprak Guardiola, die liet weten dat De Bruyne gevaccineerd is. "Daarom hoop ik dat de symptomen miniem blijven."

   

  "Hij zal zo snel mogelijk terugkeren", besloot de coach.

  Zijn gezondheid gaat boven alles.

  Pep Guardiola

  Negatieve test bij de Rode Duivels

  De afwezigheid van De Bruyne is een aderlating voor Manchester City. Zondag speelt de nummer 2 in de Premier League tegen middenmoter Everton, komende dinsdag staat de clash met PSG in de Champions League op het programma. Zonder De Bruyne.


  De Belgische international trainde gisteren al niet mee nadat hij was teruggekeerd van de nationale ploeg. Dinsdag heeft De Bruyne nog gescoord in de WK-voorronde tegen Wales (1-1).


  De Belgische voetbalbond verzekert dat Kevin De Bruyne afgelopen week negatief testte.

  bekijk ook: