Steph Curry peuzelt de Cavaliers helemaal op met 20 punten in laatste quarter

  Curry was opnieuw de grote man bij de Golden State Warriors.

  Dé comeback van de afgelopen NBA-nacht. Daar zorgde Stephen Curry - alweer hij - voor met de Golden State Warriors. Na drie quarters keek de ploeg van de driepuntmachine aan tegen een achterstand van 13 punten, maar met 20 stuks van de grootmeester zelf, wonnen de Warriors alsnog.

  68-81 was de score met nog 12 minuten op de klok. De Golden State Warriors keken vertwijfeld naar het scorebord en vervolgens hoopvol naar Stephen Curry. Zou hij de scheve situatie nog kunnen ombuigen?

   

  Het antwoord op de vraag was volmondig "ja". Curry verhoogde het tempo in de wedstrijd en maakte de ene basket na de andere. Met 20 punten in het laatste quarter - dat eindigde op 36-8 - mochten de Warriors alsnog hun 13e overwinning vieren dit seizoen. Eindstand: 104-89.

   

  De hoopvolle blikken ruimden plaats voor kamerbrede glimlachen bij de leider in de Western Conference. Zo ook bij Stephen Curry, die opnieuw indrukwekkende statistieken voorlegt: 40 punten, waarvan 9 driepunters, 4 rebounds en 6 assists.

  Curry is weer een record rijker:

  Heat klopt Wizards, Jokic en co bijten in het zand

  Met NBA-legende Dwyane Wade in het publiek, moest Miami Heat wel presteren tegen de Washington Wizards. Met 10 overwinningen draaien de Wizards verrassend mee aan de top van de NBA.

   

  Miami liet zich niet verrassen. Onder leiding van Jimmy Butler (32 punten, 3 rebounds, 5 assists) bouwde Heat elk quarter zijn voorsprong uit. Dat resulteerde in een vlotte overwinning: 97-112.

   

  De MVP van vorig seizoen, Nikola Jokic, nam het met de Denver Nuggets op tegen de Sixers uit Philadelphia. De Serviër was ook vannacht de grote man met 30 punten, maar dat bleek niet genoeg om Philadelphia te kloppen. De 76ers maakten in het 3e quarter het verschil en wonnen al bij al vlot met 103-89.

  De resultaten van afgelopen NBA-nacht:

   

  • Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers: 104-89
  • Washingtond Wizards - Miami Heat: 97-112
  • LA Clippers - Grizzlies: 108-120
  • San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves: 90-115
  • Philadelphia 76ers - Denver Nuggets: 103-89
  • Toronto Raptors - Utah Jazz: 103-119