"De Ketelaere en Vanaken zijn nu nog niet fit, maar vrijdagavond moet lukken"

  Philippe Clement

  Na de interlandbreak moet Club Brugge vrijdagavond meteen weer vol aan de bak, met de moeilijke verplaatsing naar KV Mechelen. En volgende week wacht het cruciale duel met Leipzig in de Champions League. "Maar eerst focussen we op KV Mechelen", zegt coach Philippe Clement.

  Er breken voor Club Brugge belangrijke tijden aan, beseft ook Philippe Clement. "De volgende 6 weken gaan bepalen of je na de winter nog Europees voetbal en bekervoetbal speelt", klinkt het.

   

  Maar aan de vooravond van de wedstrijd tegen KV Mechelen benadrukt Clement ook het belang van de Jupiler Pro League. "We moeten in de competitie meer punten halen dan we tot nu toe gehaald hebben", vindt hij. "We zitten met veel mooie uitdagingen de volgende maanden."

  De eerste uitdaging is KV Mechelen, vrijdagavond. "Een goeie ploeg die offensief speelt, veel pressing zet, goed voetbalt van achteruit met veel wisselende posities. Ze hebben ook een sterke 12e man. Iedereen zal vanaf de eerste seconde heel scherp moeten zijn om daar een goed resultaat te halen."

  We moeten in de competitie meer punten halen dan we tot nu toe gehaald hebben.

  Philippe Clement

  In welke toestand heeft Clement zijn spelers teruggekregen na de interlands? "Enkel Jack Hendry is terug gekomen met last aan zijn enkel. Hij zal wel in de selectie zitten en ik denk wel dat het goed komt naar morgen toe", aldus Clement.

  Hans Vanaken en Charles De Ketelaere speelden dinsdag nog met de Rode Duivels. "Woensdag hebben ze kunnen recupereren. Op dit moment zijn ze nog niet fris, maar tegen vrijdagavond moet dat wel lukken", meent Clement.

  "Afspraken over speelminuten zijn er niet gemaakt met de bondscoach. Hij beslist daarover. Ik ben vooral blij dat alle internationals met een positief verhaal zijn teruggekeerd, ook de jongeren."

  Clement zal niet dulden dat zijn spelers al met hun hoofd bij het Champions League-duel met Leipzig zitten. "Eerst focussen we op KV Mechelen, daarna pas op Leipzig. We bekijken het match per match."