Hanne Claes verlaat groep van Jacques Borlée: "Nood aan nieuwe aanpak"

  Jacques Borlée is niet langer de trainer van Hanne Claes.

  Belgian Cheetah Hanne Claes traint niet langer onder Jacques Borlée. De 30-jarige atlete werkt nu samen met Carole Bam, ook de bondscoach van de Cheetahs. "De groep van Jacques verlaten was heel moeilijk", zegt Claes.

  Hanne Claes was er de voorbije zomer nog bij op de Olympische Spelen in Tokio, waar ze door een stressfractuur niet voluit kon gaan. Claes dacht zelfs even aan stoppen, maar heeft die knop intussen weer omgedraaid en vertoeft met Team Belgium op de olympische stage in Turkije.

  "Ik was er uiteindelijk vrij snel uit dat ik het nog eens wilde proberen in een nieuwe context", vertelt Claes. "Ik kijk uit naar het moment waarop alle puzzelstukjes samenvallen. De beste versie van mezelf tonen, gaf me motivatie."

  Die nieuwe context is Carole Bam, ook de coach van de Belgian Cheetahs. "Ik had nood aan iets nieuws, een andere aanpak", legt ze uit. "We komen allebei uit de sprint. Pure snelheid is ons grootste wapen, alleen ben ik die de laatste jaren wat kwijtgeraakt."

  De groep van Jacques Borlée verlaten was heel moeilijk, want ik heb er mooie momenten beleefd.

  Hanne Claes

  "Carole is de ideale coach om die snelheid terug te vinden. Ik wil mijn sprintvezels weer beter kunnen aanspreken. Ik voel me goed bij haar, ook op persoonlijk vlak. Het klikt goed en het is belangrijk om een vertrouwensband te kunnen voelen met je coach."

  "De groep van Jacques Borlée verlaten was heel moeilijk, want ik heb er mooie momenten beleefd. Ik heb helemaal niks tegen Jacques, voor alle duidelijkheid. En Camille Laus is mijn beste vriendin, dus het is jammer dat ik haar niet meer elke dag zie, maar we blijven even goeie vrienden."

  Hanne Claes is er ook bij op de olympische stage in Belek.

  Hanne Claes traint nu samen met Cynthia Bolingo.