Komende weken geen publiek in stadions in het Nederlandse profvoetbal

  De voetbalwedstrijden in de Nederlandse Eredivisie (1e klasse) en Keuken Kampioen Divisie (2e klasse) vinden de komende weken plaats zonder publiek. De eerstvolgende speeldagen worden niet uitgesteld tot na 4 december als er mogelijk weer supporters welkom zijn in de stadions. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond (KNVB) woensdag bekendgemaakt.

  De Nederlandse regering besloot vrijdag dat publiek 3 weken lang niet welkom is bij alle sportwedstrijden, zowel bij de profs als de amateurs. Het is een van de maatregelen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en de druk op de ziekenhuizen te verlichten.

  De KNVB, Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie reageerden in een gezamenlijke verklaring teleurgesteld op het kabinetsbesluit van vrijdag en hoopten de komende speeldagen uit te stellen.

  Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of het mogelijk was om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn.

  De afgelopen dagen is gesproken met profclubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, rechtenhouder ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen.

  Het bleek volgens de KNVB vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Ook is het onzeker of er na 4 december wel met publiek kan worden gespeeld. Daarom is woensdag uiteindelijk besloten de komende speelronden in het betaalde voetbal niet uit te stellen.