Ga naar de inhoud

Edouard Mendy en Ferland Mendy hekelen foute foto's bij artikels Benjamin Mendy

Edouard Mendy (links) en Ferland Mendy (rechts), niet te verwarren met Benjamin Mendy.

Het nieuws dat Manchester City-speler Benjamin Mendy aangeklaagd wordt voor de verkrachting en aanranding van 2 extra vrouwen haalde de afgelopen dagen het nieuws in heel Europa. Dat sommige media daarbij een foto gebruikten van Edouard dan wel Ferland Mendy schoot bij de laatsten in het verkeerde keelgat.

Edouard Mendy, doelman bij Chelsea, en Ferland Mendy, linksachter bij Real Madrid, zijn neven van elkaar, maar ze hebben geen familieband met de in opspraak geraakte Benjamin Mendy. Toch werden hun foto's per ongeluk gepubliceerd bij tal van artikels over de verkrachtingszaak van de City-speler.

 

Op Instagram lucht Edouard Mendy zijn hart. "Het is triest om te zien dat sommigen in 2021, zowel in Frankrijk als in Engeland, zwarte mensen nog altijd zien als iemand zonder naam of herkenbaar gezicht."

 

"Deze "fouten" lijken los van elkaar te staan, maar ze wijzen daarentegen op het tegendeel. Ze zijn uiterst symbolisch."

 

"Het is echt niet moeilijk om twee gezichten uit elkaar te houden, zeker niet als je een voetbalshirt hebt als handig hulpmiddel!"

 

"Stop hiermee!", voegt Ferland er op twitter aan toe. "Het zal tijd kosten, maar uiteindelijk zullen jullie ons respecteren. Of jullie het nu willen of niet!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.