Dani Alves komt letterlijk aangesloft in Barcelona: "Ik ben hier niet met vakantie"

  Dani Alves en zijn zomers schoeisel.

  Met een smile tot achter zijn oren is Dani Alves (38) vandaag voorgesteld in het stadion van Barcelona. Net als in 2008 doet de verdediger dat op slippers.

  Dani Alves begint aan zijn tweede loopbaan bij Barcelona. En net zoals bij een nieuwe speler hoort daar een officiële voorstelling bij.

   

  De 38-jarige Braziliaan genoot met volle teugen. Net als in 2008, toen hij overkwam van Sevilla, deed hij dat op zijn slippers.

   

  "Je kan veel zaken veranderen, maar niet alles", grijnsde Alves. Om het heilige gras van Camp Nou te  betreden trapte hij zijn schoeisel wel even uit.

   

  "Ik ben terug", voegde hij er nog aan toe. "Bij mijn vorige presentatie wist ik niet wanneer mijn droom zou stoppen. Wel, ik sta hier opnieuw en ik leef nog altijd mijn droom."

   

  "Ik ben hier niet met vakantie. Ik ben geboren om eerste te worden, niet om op de tweede plaats te eindigen. Ik zal vechten zoals ik dat altijd gedaan heb."

   

  "Jullie doen me speciaal voelen", prikkelde hij de supporters. "Ik voel me een van jullie. Dat zal nooit veranderen. Leven Barça, leve Catalonië", sloot hij zijn charmeoffensief af.

  Ik ben geboren om eerste te worden, niet om op de tweede plaats te eindigen.

  Dani Alves

  Barça-voorzitter Joan Laporta liet de Catalaanse fans dan weer even dromen toen er werd opgeworpen of ook een terugkeer van iconen zoals Andres Iniesta en - hoe kan het ook anders - Lionel Messi mogelijk zou zijn.

   

  Laporta: "Dat kan ik niet uitsluiten. Het is ook gebeurd met Dani, die een flinke financiële inspanning geleverd heeft. Ik kan de toekomst niet voorspellen. Ze liggen onder contract bij andere clubs, maar je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt."

  IN BEELD: Dani Alves voorgesteld in Camp Nou

  Dani Alves is de koning te rijk in Barcelona.

  Barcelona-voorzitter Laporta en zijn nieuwste aanwinst.

  Truitje kussen...

  en zwaaien maar!