Ga naar de inhoud

Soap nog niet voorbij: Mercedes vraagt FIA om incident met Verstappen te herbekijken

 di 16 november 2021 17:03

De strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in Brazilië krijgt nog een staartje. Mercedes vraagt namelijk een officiële review van een incident in bocht 4 van ronde 48 tussen de titeltenoren.

Mercedes beroept zich bij de FIA op een 'Right of Review'. Een fase kan alleen herbekeken worden als de aanklager met overtuigend en nieuw bewijs komt. De onboardbeelden van Verstappen zouden dat moeten aantonen. 

 

Tijdens het haantjesgevecht in Brazilië probeerde Lewis Hamilton leider Max Verstappen te grazen te nemen. 

 

Verstappen verdedigde zich en flirtte met de limieten. Beide coureurs belandden naast de baan, maar hielden er geen brokken aan over. 

 

Verstappen hield wel de leiding door zijn manoeuvre, maar zag de Brit enkele ronden later toch voorbijsnellen.

 

Wedstrijdleider Michael Masi kwam na de race al terug op het incident en vertelde toen dat de stewards er bewust voor gekozen hadden om niet in te grijpen.

 

Mercedes meent nu dat dat toch niet de juiste beslissing was. Het speculeert mogelijk op een tijdstraf van 5 seconden voor Verstappen, die daardoor 3e in plaats van 2e zou worden en 3 punten zou moeten inleveren. Ook een grid penalty voor de volgende GP is niet uitgesloten.


Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: