Bondscoach Martinez glimlacht na 1-1: "Ik wil enkel de tegengoal vergeten"

  Goeie punten voor de rust, een eerder matig rapport na de pauze: de Rode Duivels hebben met een draw een punt achter de campagne richting Qatar gezet. Hoe reageerden de Belgen, die enkele nieuwe namen in de ploeg dropten, na de 1-1 tegen Wales?

  "Het was een redelijk goeie match met heel veel nieuwe gezichten die voor het eerst samenspeelden", reageerde aanvoerder Kevin De Bruyne bij rechtenhouder vtm.

   

  "We hebben hier en daar fouten gemaakt, maar onze eerste helft was vrij goed. Sommige details gingen minder, maar op zich hebben we een redelijk goeie match gespeeld."

   

  De tweede helft was wat magertjes. "We voelden dat zij blij waren met een punt, voor ons was er ook minder druk."

   

  "Maar velen speelden hun eerste match en dat is niet slecht. We eindigen eerste in onze campagne. Oké, we wilden ook hier winnen, maar we hebben zoveel gewisseld."

   

  Een van de nieuwe namen was Arthur Theate. "Ik ben trots, want dit was een groot moment", zei de debutant in de defensie.

   

  "Die tegengoal is jammer, maar voor de rest neem ik enkel goeie herinneringen mee."

   

  "Ik moet nog veel leren, maar de kleedkamer helpt me en de coach praat veel met mij."

   

  "Ik zal er alles aan doen om er op het WK bij te zijn. Of ik dit niveau op termijn aankan? Ja, dat geloof ik."

  Bondscoach: "We toonden persoonlijkheid"

  Voor een positieve noot kon je weer bij de bondscoach aankloppen. "Ik ben tevreden. We hebben veel gewisseld, maar ik ben blij met hoe we speelden en met ons doelpunt."

   

  "Je mag niet vergeten dat Wales een fantastisch thuispubliek had en dat ze hier al meer dan 3 jaar niet meer verloren hadden. Dat doe je niet zomaar."

   

  "Natuurlijk liep niet alles even gesmeerd. Zo ontbrak de laatste pass vaak, maar we toonden persoonlijkheid en gingen op zoek."

   

  De bondscoach was in zijn nopjes over het debuut in de basis van Arthur Theate en Charles De Ketelaere en zag een "outstanding" aanvoerder in Kevin De Bruyne.

   

  "Er zijn heel veel positieve elementen. Bij dat tegendoelpunt misten we controle, maar daar zullen we uit leren. Ik zou alleen dat moment willen vergeten."

   

  "We stonden er als team. Dat is de verdienste van mijn spelersgroep."

  Er zijn heel veel positieve elementen. Bij dat tegendoelpunt misten we controle, maar daar zullen we uit leren.

  Roberto Martinez

  Vanzeir: "Het was een geslaagde avond en ik heb veel bijgeleerd"

  Ook Dante Vanzeir kreeg als invaller zijn eerste minuten bij de grote jongens. "Magnifiek", omschreef hij zijn debuut in Cardiff.

   

  "Ik zal mijn hele leven dit moment herinneren. De coach heeft niet veel gezegd bij mijn invalbeurt, want het ging snel. Hij zei dat ik moest genieten en zelf had ik niet te veel tijd om na te denken."

   

  "Mijn invalbeurt was oké. Soms had ik iets beter kunnen doen, maar ik ben tevreden met mijn halfuur. Het was sowieso een geslaagde avond en ik heb veel bijgeleerd. De intensiteit op training lag hoger dan bij Union."

  Lees ook: