Voetbal Vlaanderen: "Hopen dat publiek mag blijven komen naar wedstrijden"

  Er zijn strengere maatregelen op komst voor sportactiviteiten in België. Voetbal Vlaanderen hoopt dat er niet te veel teruggeschroefd wordt. "We willen meegaan in een verstrenging, maar we hopen wel dat het publiek mag blijven komen en dat de kleedkamers niet gesloten worden", zegt voorzitter Marc Van Craen.

  Woensdag zit het Overlegcomité samen om te beslissen over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. 

   

  De expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, pleit in de sport voor een tijdelijke stop van indooractiviteiten en een beperking van het publiek bij outdoorwedstrijden.

   

  Voetbal Vlaanderen hoopt dat het zo'n vaart niet zal lopen. "We willen dat mensen hun sport kunnen blijven beoefenen, ook de zaalvoetballers", reageert Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen.

   

  "Daarnaast hopen we ook dat er publiek mag blijven komen bij outdoorwedstrijden. We willen wel meegaan in een verstrenging van de maatregelen door mondmaskers in te voeren en het Corona Safe Ticket te verplichten."

   

  Een sluiting van de kleedkamers ziet Van Craen liever niet gebeuren. "Heel wat clubs hebben geïnvesteerd in een dure CO2-meter in de kleedkamer. Nu zou dat plots niet meer volstaan?"

   

  "We willen dat er een overleg komt met ons vooraleer er beslissingen genomen worden over de maatregelen."