Portugal - Servië zindert na: Ronaldo furieus (op bondscoach?), Mitrovic viert in onderbroek

  Frustratie bij Portugal, feest bij Servië.

  Nergens liepen de gemoederen zó hoog op als na Portugal - Servië gisteren. Op sociale media gaat een opvallende video van een ontgoochelde Cristiano Ronaldo viraal, die de geruchtenmolen over bondscoach Santos nog wat aanwakkert. Bij de winnaars barstte dan weer een volksfeest los.

  Interpreteer onderstaande video vooral zoals u zelf wilt.

   

  In een opvallend beeld van na het laatste fluitsignaal is te zien hoe Cristiano Ronaldo druk gesticuleert wanneer bondscoach Fernando Santos naar hem toewandelt.

  Een uitval omwille van de (allerminst succesvolle) pragmatische aanpak van Portugal tegen Servië? Santos gaf tijdens de persconferentie zijn versie van de feiten.


  "Cristiano zei dat hij in Servië een doelpunt gescoord had dat niet is toegekend (en waardoor Portugal geplaatst zou zijn, red.)", klonk het. "Het is normaal dat hij gefrustreerd was. Niemand zal op het einde van een wedstrijd uitleggen wat er misliep en wat niet."

   

  Toch wankelt de positie van Santos bij Portugal meer dan ooit. Velen verwijten de bondscoach een veel te defensieve aanpak met een selectie die uitpuilt van het offensief talent.

   

  Ronaldo reageerde zelf overigens ook al na de gemiste kwalificatie: "Het resultaat was zwaar om dragen, maar niet genoeg om ons te doen opgeven. Het doel om ons te kwalificeren voor het WK 2022 is nog altijd springlevend. Geen excuses. Portugal gaat naar Qatar."

  Serviërs in extase

  In Servië maalden ze niet om de mokkende Portugezen. Matchwinnaar Aleksandar Mitrovic vierde de kwalificatie voor Qatar gisteren al met de meegereisde fans. De spits liep in zijn onderbroek het veld op, zwaaiend met een Servische vlag.

   

  Wat een verschil met bijna exact één jaar geleden. Toen miste Mitrovic de beslissende strafschop tegen Schotland in de strijd om een EK-ticket.

  Ook andere landgenoten vierden het succes uitbundig. Tennisser Novak Djokovic deelde op zijn sociale media een filmpje waarop hij helemaal uit de bol gaat na de kwalificatie.

   

  Enkele tientallen fans in Belgrado treiterden Ronaldo dan weer door uit te pakken met zijn befaamde viering.

  Lees ook: