Het is zover: "Tegen Wales zullen we nieuwe gezichten op het veld brengen"

  Wissel van de wacht. "Tijd om de volgende generatie klaar te stomen", vertelde bondscoach Martinez zonet op de persconferentie. De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales  van morgen zal fungeren als het decor voor dat experiment. "We kijken er als groep naar uit om de jonkies te integreren", aldus Witsel.

  Morgen nemen de Rode Duivels het in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd op tegen het "zwarte beest", Wales. "Dat verlies op het EK 2016 spookt nog steeds in onze hoofden", vertelt Axel Witsel.

   

  Tijd voor revanche?  "We zijn al gekwalificeerd, maar we gaan morgen gewoon voor de drie punten spelen. Elke match telt in deze kwalificatie. Wales, onze tegenstander, knokt nog altijd voor de barrages."

  Robson-Kanu dompelde België in 2016 onder in diepe rouw.

  Hoe dan ook zullen onze Rode Duivels niet met de typische elf aan de aftrap verschijnen. Onder andere Eden Hazard zal geen rood plunje aantrekken morgen. 


  "Hazard is bijvoorbeeld nog niet fit genoeg om twee opeenvolgende wedstrijden te spelen, liet de bondscoach ons weten", aldus Axel Witsel.

   

  "Het was altijd het plan om Eden Hazard maar een wedstrijd te laten spelen", legt de bondscoach verder uit. "Door het uitblijven van speelminuten in Madrid, was de wedstrijd tegen Estland een uitgelezen kans voor hem om matchritme op te doen."

  "Tijd om de volgende generatie klaar te stomen"

  Geen Batshuayi, geen Courtois, geen Lukaku, geen Hazard ... 

   

  Tijd om de jonge garde het veld op te sturen? "Morgen is een goede kans om naar de toekomst te kijken en onze volgende generatie klaar te stomen. Het is tijd om nieuwe samenwerkingsverbanden uit te testen. Zo zullen ook Faes en Vanzeir zeker uit de tribune gehaald worden én er zullen enkele nieuwe gezichten tussen de lijnen verschijnen", volgens de bondscoach.

   

  "Morgen zullen er inderdaad enkele jongere spelers hun kans krijgen. Daar kijken we als groep echt naar uit", vertelt ook Axel Witsel.

  Morgen zullen er zeker enkele jongere spelers mogen opdraven

  Axel Witsel

  Zo krijgt Witsel morgen misschien Sambi Lokonga naast zich op het middenveld. "Hij heeft dit jaar al veel progressie gemaakt op korte tijd. Een overstap van België naar de Premier League is nochtans geen evidentie. Ik zie het nu als mijn taak om jongens zoals hem vooruit te helpen."

   

  Ook onder de deklat zal er geen usual suspect postvatten.  "Door de blessures van Mignolet en Courtois, zal Koen Casteels aan de aftrap komen."

  Lees ook: