Emma Meesseman: "Wist niet dat ik het publiek zo gemist had"

  In een uitverkochte zaal in Kortrijk hebben de Belgian Cats hun tweede EK-kwalificatiematch gewonnen. Het duurde tot na de pauze voor de Belgische basketbalvrouwen afstand konden nemen van Duitsland. Achteraf gaven de Cats aan dat het een match van wennen was. Wennen aan het aanwezige publiek en aan de nieuwe coach.

  Meesseman: "De aanpassing aan de nieuwe coach is nog redelijk groot"

  Sommige dingen veranderen niet. Emma Meesseman was opnieuw bepalend voor de Cats. Met 25 punten eindigde ze de match tegen Duitsland als topschutster. 

   

  "Ik vind het moeilijk om te zeggen wat het probleem was voor de rust. We weten dat we ons beste spel spelen als we tempo maken. In de kleedkamer hebben we dat nog eens aangehaald en na de rust was het veel beter en zat er meer tempo in." 

   

  "De aanpassing aan de nieuwe coach is ook wel redelijk groot. Hij kent ons nog niet super goed natuurlijk. En de helft van de ploeg is ook nieuw. Er zijn veel jonge speelsters bij en die zijn wat afwachtender. Het is dus allemaal nog wat zoeken. Maar het blijft basketbal en dat vergaten we gewoon soms een beetje te spelen." 

   

  Behalve om de einduitslag stapte Meesseman uiteindelijk om nog een andere reden met een goed gevoel van het parket. "Ik wist niet dat ik het publiek zo gemist had. Het was super fijn." 

   

  "Tijdens de match keek ik soms in het publiek en dat gaf een zalig gevoel. Zo hadden de Olympische Spelen eigenlijk ook moeten zijn. Het deed deugd om te kunnen spelen in eigen huis voor mensen die je kent."

  Julie Vanloo: "Ik probeer mijn kans te grijpen"

  De nieuwe wind die bij de Cats waait, doet Julie Vanloo deugd. Met tien punten en vijf assists was ook zij een van de drijvende krachten tegen Duitsland. Ze zorgde voor meer tempo en energie na de rust. 

   

  "De eerste helft moesten we ons wat aanpassen aan het publiek en waren we zoekend naar ons tempo. De coach had ons op voorhand ook gezegd dat het publiek overweldigend zou zijn na al die tijd. De tweede helft lukte het wel om tempo te maken." 

   

  "We hebben ook weinig samen kunnen trainen en moeten nog zoeken naar wat de nieuwe coach wil. Nu is het zoeken naar automatismen, maar wat we nooit mogen verliezen is onze energie en passie." 

   

  "Voor mij persoonlijk doet het veel deugd om opnieuw belangrijk te zijn voor de Cats. Ik kijg veel vertrouwen van de coach en probeer mijn kans te grijpen."

  Delaere: "In tweede helft zijn we ons eigen spel weer beginnen spelen"

  Lees ook: