Max Verstappen over forse boete: "Hoop dat ze er eens lekker van gaan eten"

  Max Verstappen met de krans voor zijn 2e plaats in de sprintrace.

  Omdat hij met zijn vingers de achtervleugel van concurrent Lewis Hamilton had onderzocht, moet Max Verstappen een boete van 50.000 euro betalen. "Dan zal ik maar wat minder FIFA-punten kopen", nam de Nederlander het humoristisch op.

  De achtervleugel van de Mercedes van Lewis Hamilton was in de aanloop naar de GP van Brazilië hét gespreksonderwerp. Een illegale achtervleugel, zo besliste de jury, waardoor Hamilton naar achteren werd gezet.

   

  Na de kwalificaties was Max Verstappen zich zelf van de situatie met de vleugel gaan vergewissen. Dat hij daarbij ook de auto zelf aanraakte, werd door de FIA dan weer als een overtreding gezien. Verstappen met 50.000 euro ophoesten.

   

  "Een flinke boete", zo vindt hij zelf. "Ik hoop dat ze er een mooi diner van betalen, met héél veel wijn. Liefst ook hele dure wijn, dat zou mooi zijn. En ze mogen mij zelf ook uitnodigen, dan betaal ik nog wat extra."

   

  Verstappen moet met een jaarsalaris van zo'n 25 miljoen dollar natuurlijk niet op een euro meer of minder kijken. "Ik zal dit zelf moeten betalen", verklapt hij. "Ik zal dan maar wat minder FIFA-punten kopen, zeker?"

   

  Verstappen is een fanatieke speler van het computerspel FIFA 21. Met die FIFA-punten kun je de beste spelers kopen en zo een topteam uitbouwen.