Een mijlpaal om te vieren: Rode Duivels voor het eerst naar vijfde opeenvolgende grote toernooi

  De Rode Duivels kwalificeerden zich voor de 5e keer op rij voor een groot toernooi.

  Het is zo'n evidentie geworden dat we het bijna niet meer vieren. De Rode Duivels hebben zich voor de 5e opeenvolgende keer geplaatst voor een groot toernooi. Een primeur die gekoesterd moet worden. Daarom: een feestelijke terugblik op alle kwalificaties.

  WK 2014: Eerste feestje voor Gouden Generatie

  26 op 30 - doelpuntensaldo: +14

   

  Niets zo mooi als de eerste keer. De Rode Duivels plaatsen zich dankzij twee doelpunten van Lukaku in Kroatië voor het WK 2014 in Brazilië. Het eerste grote succes van de Gouden Generatie.

   

  Eentje dat stevig gevierd wordt in de laatste groepswedstrijd tegen Wales. De galamatch kent een kleine domper door een late gelijkmaker van Ramsey, maar toch geniet de Heizel met volle teugen.

   

  Stromae zorgt voor de muzikale noot, er is een groot vuurwerk en de spelers leven zich stevig uit met de bierflessen. Velen onder hen zijn uitgedost in de Braziliaanse kleuren. Sponsor ING heeft zelfs wegwijzers voorzien. 

  EK 2016: Kwalificatie én plaats 1 op FIFA-ranking

  23 op 30 - doelpuntensaldo: +19

   
  #TousEnFrance. Met die slagzin vieren de Rode Duivels de kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk. Opnieuw gebeurde dat buitenshuis (tegen Andorra), maar het feestje komt er pas na de thuismatch tegen Israël.

   

  Naast de kwalificatie viert België ook dat het voor het eerst nummer 1 op de FIFA-ranking wordt. Kompany zweept na afloop het publiek op. Het hoogtepunt is een minishow van het DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike.

  WK 2018: DJ Hazard doet Heizel ontploffen

  28 op 30 - doelpuntensaldo: +37

   

  Met een historische 28 op 30 freewheelen de Rode Duivels naar het WK in Rusland. De 4-0-zege in de slotmatch tegen Cyprus is de kers op de taart. De broertjes Hazard zijn de grootste feestvarkens met drie van de vier goals.

   

  Na afloop laat Eden zich ook opmerken aan de draaitafel. Samen met DJ Henri PFR pompt de aanvaller keiharde beats door het Koning Boudenwijnstadion, dat ook geniet van een heuse lichtshow.

  Eden Hazard heeft verborgen DJ-talenten.

  EK 2020: "Gala"-match na perfect parcours

  30 op 30 - doelpuntensaldo: +37

  "Freed from Desire" klonk nog nooit zo luid.

   

  De Rode Duivels kwalificeren zich met een perfect rapport van 30 op 30 voor het EK 2020. Ze vieren dat door met de Italiaanse zangeres Gala het Belgische lijflied mee te brullen dat bij elke goal door de stadionboxen galmt.

   

  Eden Hazard neemt opnieuw het voortouw tijdens het feestje. Hij overhandigt Gala een shirt van de Rode Duivels en schuwt een duet allerminst.

  WK 2022: Vijfde keer feest!

  19 op 21* - doelpuntensaldo: +19

  Amper 37.000 supporters op de gastenlijst, maar dat kon de pret niet drukken.

  De Rode Duivels mochten eindelijk eens een kwalificatie voor eigen publiek verzekeren. Daarvoor volstond een vlotte zege tegen Estland.

   

  Ons land is zo voor het eerst op vijf opeenvolgende grote toernooien aanwezig.

   

  Hoeveel feestjes zullen er nog volgen?