Dries Mertens (met vertraging) gehuldigd voor 100e cap, Koning Filip aandachtig toeschouwer

  Dries Mertens kreeg een fraai portret en een cap voor zijn 100e interland.

  Uitstel is geen afstel. 5 maanden na zijn 100e interland is Dries Mertens ook in de bloemetjes gezet voor die mijlpaal. De Rode Duivel kreeg een fraai portret en een cap. In de tribune applaudiseerde Koning Filip.

  In volle EK-modus was er geen tijd voor een feestje. Tegen Denemarken speelde Dries Mertens zijn 100e interland voor de nationale ploeg. Hij werd zo de vijfde Belg die dat aantal interlands bereikte. Romelu Lukaku zou enkele wedstrijden láter dat voorbeeld volgen.

   

  En toch werd de spits voor Mertens gehuldigd. Dat zat zo: Mertens - ondertussen op 102 caps - ontbrak tijdens de interlandperiode in september door een schouderblessure. Hij miste zo de thuiswedstrijd tegen Tsjechië, waarin Lukaku in de bloemetjes werd gezet.

   

  Tegen Estland kreeg Mertens alsnog zijn welverdiende applaus van het Koning Boudewijnstadion. En uiteraard de traditionele "cap".

  Koning Filip en dochter aandachtig toeschouwer

  Ook Koning Filip wou de WK-kwalificatie van de Rode Duivels niet missen. Hij was een aandachtig toeschouwer in de tribunes van het Koning Boudewijnstadion. Ook Prinses Eleonore pikte de wedstrijd mee.

  Lees ook: