50.000 euro boete voor "spion" Max Verstappen

  Max Verstappen heeft de regels overtreden.

  WK-leider Max Verstappen (Red Bull) heeft een fikse boete in zijn bus gekregen. Niet omdat hij te snel reed, wel omdat hij de Mercedes van zijn grote concurrent Lewis Hamilton van te dicht bestudeerde.

  Max Verstappen zette gisteren de 2e tijd neer in de kwalificaties voor de sprintrace van de Grote Prijs van Brazilië. Na de finish ging de Nederlander de achtervleugel van Lewis Hamilton inspecteren. Hij zou die zelfs aangeraakt hebben, wat verboden is.

   

  Verstappen ging een kijkje nemen omdat hij vermoedens had over een verboden aanpassing van de Mercedes. De achtervleugel zou niet voldoen aan de maximale opening van 8,5 centimeter.

   

  Met de boete van 50.000 euro wil de jury een voorbeeld stellen. "Rijders hebben al vaker andere auto's beroerd, maar het blijft een inbreuk op het reglement", klinkt het. Volgende overtreders kunnen anders (lees: zwaarder) gestraft worden.

   

  Hamilton zette gisteren de beste chrono neer op het circuit van Interlagos, maar hij mag vanavond niet op kop beginnen in de sprintrace. De wedstrijdjury zet hem helemaal achteraan het pak.

  IN BEELD: Spion Max Verstappen