Gasparotto en Eisel nemen tonnen ervaring mee naar Bora-hangrohe

  Enrico Gasparotto stopte eind 2020 met wielrennen.

  Bora-hansgrohe heeft drie nieuwe namen toegevoegd aan zijn technische staff voor volgend seizoen. Ex-renners Enrico Gasparotto (39), Bernhard Eisel (40) en Torsten Schmidt (49) komen het team versterken als ploegleiders.

  Eisel, Gasparotto en Schmidt brengen met z'n drietjes tonnen wielerervaring met zich mee naar het Duitse WorldTour-team.

   

  Gasparotto stopte eind 2020 als prof. Hij was vorig seizoen assistent-ploegleider bij Nippo. De Italiaan was in zijn carrière twee keer de beste in de Amstel Gold Race (2012 en 2016).

   

  Eisel hield het een jaar eerder voor bekeken op het hoogste niveau. Sindsdien werkte hij voor Eurosport als ervaringsdeskundige. In 2010 won de Oostenrijker Gent-Wevelgem. 

   

  Hij was maar liefst 19 jaar prof en reed in 2019 één jaar samen met Gasparotto bij Dimension Data. Nu komen de twee mekaar opnieuw tegen bij Bora om er mee de sportieve lijnen uit te zetten.

   

  Schmidt maakte begin jaren 2000 deel uit van de lichtblauwe brigade van Gerolsteiner, zonder echt spraakmakende resultaten te laten optekenen. De Duitser was in het verleden al even ploegleider bij Katjoesja.