Bale is op tijd fit voor zijn 100e wedstrijd met Wales: "Hield dit nooit voor mogelijk"

  Gareth Bale lacht op training bij Wales.

  Gareth Bale is klaar om zaterdag zijn honderdste interland voor Wales te spelen. De 32-jarige aanvaller van Real Madrid is net op tijd fit geraakt na een scheur in zijn hamstring die hem twee maanden aan de kant hield.

  Wales speelt in de groep van België morgen tegen Wit-Rusland. Dinsdag staat de wedstrijd tegen de Rode Duivels op het programma. Gareth Bale is net op tijd fit geraakt om er twee keer bij te zijn.

   

  Als Bale tegen Wit-Rusland het veld betreedt, dan versiert hij zijn 100e cap voor Wales. Hij is na Chris Gunter de tweede Welshman die de kaap van de 100 interlands zal ronden.

   

  "Het is een geweldig verhaal dat op jonge leeftijd van start ging. Vooraf hield ik dit nooit voor mogelijk", zei Bale vandaag. "We groeiden uit tot een sterker team doorheen de jaren. Het gaf de youngsters de drive om beter te worden. We leverden goed werk en hopelijk gaan we zo door."

   

  Spelen op een WK blijft iets waar Bale, actief op twee EK's, vooralsnog niet in slaagde. Wales krijgt dankzij zijn prestaties in de Nations League sowieso een ticket voor de play-offronde van het WK.

   

  Als Wales vier op zes haalt, legt het beslag op de tweede plaats in groep E. "We zullen er alles aan doen om ons te kwalificeren", besloot Bale.

  Het is een geweldig verhaal dat op jonge leeftijd van start ging. Vooraf hield ik dit nooit voor mogelijk.

  Gareth Bale