Steven Gerrard is de man die Aston Villa de weg naar boven moet wijzen

  Gerrard won vorig jaar de titel in Schotland.

  Steven Gerrard heeft de lokroep van de Premier League beantwoord. Hij verlaat Rangers en wordt de nieuwe coach van Aston Villa. Gerrard volgt bij de club Dean Smith op die vorige week nog aan de kant werd geschoven. In Schotland deed Gerrard het goed als trainer. Vorig jaar stak hij nog de landstitel op zak.

  Als speler heeft Steven Gerrard tonnen ervaring in de Premier League met maar liefst 720 wedstrijden voor Liverpool op zijn palmares. Nu gaat de 41-jarige Engelsman het ook als trainer proberen. Hij wordt de opvolger van Dean Smith bij Aston Villa.

   

  Smith werd na iets meer dan 3 jaar aan de kant geschoven. Hij bracht de club weer naar het hoogste niveau en eindigde vorig seizoen nog als 11e, maar dit jaar draait het minder. Villa staat op plek 15 met amper 10 punten.

   

  Gerrard krijgt dus de zware taak om de club weer wat verder weg van de gevarenzone te loodsen. 

   

  Om deze job uit te voeren nam Gerrard wel afscheid bij Rangers. Daar was hij sinds 2018 aan de slag en boekte hij ook succes. Vorig jaar leidde hij de club ongeslagen naar de titel. Ook nu staat de club bovenaan het klassement met 4 punten meer dan rivaal Celtic.