Nieuwkomer Wout Faes bij de Rode Duivels: "Dit doet wel iets met me"

  Faes genoot op training met medejongelingen De Ketelaere en Vanzeir.

  Naast Dante Vanzeir zit er met Wout Faes nog een debutant in de selectie van de Rode Duivels. De krullenbol van Stade Reims was naar eigen zeggen verrast dat hij opgeroepen werd, maar is klaar voor de nieuwe uitdaging: "Ik wil me hier tonen, de rest is aan de coach."

  "Verrast toen mijn vriendin me belde"

  De 23-jarige Faes had vorige week vrijdag net een training afgewerkt bij zijn club Reims, toen hij opgebeld werd. "Het was mijn vriendin, zij vertelde me dat ik erbij was. Ik had het niet verwacht, maar was wel heel blij."


  Net als Vanzeir onderging Faes deze ochtend op de eerste training nog een verwelkomingsritueel. "We zijn gisteren goed ontvangen. De training vandaag was leuk, ik heb me geamuseerd. Het is boeiend om te zien hoe alles hier verloopt."


  Faes vertrok vorige zomer van KV Oostende naar Ligue 1-club Reims. In de champagnestad werd hij al snel titularis. "Sinds ik vertrok uit Oostende heb ik altijd veel gespeeld in Reims. Ik heb altijd constant gepresteerd. De coach verwacht tegenwoordig ook van mij dat ik meer en meer een leider word."


  "Niet iedereen in België kent me nog, maar de Ligue 1 wordt hier niet zo veel gevolgd. Ik ben daar niet bezorgd over. Ik weet dat het een heel goede competitie is en heel veel grote spelers passeren er. De bondscoach heeft me wel altijd gevolgd, en nu ben ik hier."

  "Ik denk niet aan speelminuten, wel aan bijleren en genieten"

  Welke ambities heeft Faes met de nationale ploeg? Het WK in Qatar loert immers al om de hoek. "Ik denk niet aan Qatar", is Faes stellig. "Ik leef in het heden. Ik wil me hier tonen, de rest is aan de coach. Ik ben hier om te leren van al die grote spelers."


  "Maar natuurlijk doet dit wel iets met me, ik ga niet belachelijk doen. Er is wel een beetje stress. Maar ik geloof in mezelf en wil iets laten zien. Ik ben ambitieus. Met speelminuten ben ik nog niet bezig. Ik wil nu gewoon bijleren en genieten."


  Net als Dante Vanzeir maakte Faes deel uit van de U17-ploeg die in 2015 brons veroverde op het WK in Chili. "We hebben daarna ook altijd contact blijven houden", vertelt Faes. 

   

  "Of ik verwacht had dat de jongens van onze generatie sneller zouden doorbreken? Nee, we zijn nog steeds jong, hé. Iedereen volgt zijn eigen weg. We konden niet verwachten dat heel die ploeg het tot de Rode Duivels zou schoppen."

  Lees ook: