Dimitri Van den Bergh mist belangrijk toernooi door coronabesmetting

  Dimitri Van den Bergh.

  Dimitri Van den Bergh staat een tijdje aan de kant. De beste darter van ons land heeft positief getest op het coronavirus en moet een streep trekken door de prestigieuze Grand Slam of Darts.

  Het dartscircus begint stilaan aan de laatste rechte lijn richting het WK, dat op 15 december van start gaat in het Alexandra Palace in Londen. Met de Grand Slam of Darts stond er vanaf zaterdag nog een absoluut toptoernooi op het programma.

   

  Maar dat zal zonder "Dancing Dimi" zijn. Van den Bergh, vorig jaar nog halvefinalist in Coventry, heeft positief getest op het coronavirus en moet forfait geven. Hij wordt op de tabel vervangen door Chris Dobey, de nummer 29 van de wereld.

   

  "Jammer genoeg brengen we niet zo'n fijn nieuws", staat op de Facebook-pagina van Van den Bergh en zijn partner Evi te lezen. "Dimitri is ziek (lees: zwaar verkouden) teruggekeerd uit Engeland."

   

  "Omdat ik zwanger ben, hebben we het zekere voor het onzekere genomen en een coronatest afgelegd. Dit blijkt nu positief te zijn voor Dimitri. Dat wil zeggen dat Dimitri, die wat slapjes is, niet van start kan gaan in de Grand Slam of Darts."

   

  "We doen alles wat nodig is om Dimitri er weer bovenop te krijgen, zodat hij op 26 november veilig en wel kan deelnemen aan de Players Championship Finals. Natuurlijk baalt hij, maar de gezondheid gaat voor. Rusten en batterijen opladen!"

  Met Mike De Decker staat er toch nog een Belg op de affiche. Kim Huybrechts en Geert De Vos zijn er niet bij. De Grand Slam of Darts begint zaterdag en duurt acht dagen. Volgende week zondag vindt de finale plaats.

  Tweet: