Ballenghien wint eerste Gouden Stick, Van Aubel pakt bij de mannen zijn 4e

  Ballenghien is op haar 20e verkozen tot beste speelster van de Belgische competitie.

  Ambre Ballenghien heeft op haar 20e een eerste Gouden Stick veroverd, als beste hockeyspeelster in de Belgische competitie. Bij de mannen won Florent Van Aubel al voor de derde keer op rij, zijn vierde keer in totaal.

  Toptalent Ballenghien verkozen tot beste speelster in België

  Ballenghien is al jaren een rijzende ster aan het Belgische hockeyfirmament. Woensdagavond werd ze op het Gala van de Gouden Stick bekroond tot beste speelster uit de Belgische competitie van het seizoen 2020-2021.

   

  De jonge aanvalster van de Red Panthers, in eigen land aan de slag bij Gantoise, werd verkozen boven haar ploeggenote Alix Gerniers, die de prijs al drie keer won, en boven de jonge Charlotte Englebert van Racing Brussel.

   

  Op haar 20e heeft Ballenghien al 46 caps bij de nationale ploeg op haar conto. Ze nam deel aan twee EK's, in Antwerpen in 2019 en in Amsterdam voorbije zomer. Op dat laatste EK werd ze nog verkozen tot beste jonge speelster.

   

  Op de erelijst volgt Ballenghien Emma Puvrez op, die in 2019 de award kreeg. Vorig jaar werd er door de coronacrisis geen Gouden Stick uitgedeeld.

  "Ik heb al contact gehad met enkele ploegen uit Nederland"

  “Ik ben blij dat ik deze prijs nu al in ontvangst mag nemen", vertelt Ballenghien voor onze microfoon. "Ik ben nog jong. Dit jaar heb ik wel enkele goede prestaties neergezet op belangrijke momenten." 

   

  "Tijdens het jaar waren er natuurlijk wat ups en downs, maar in het algemeen heb ik een goed seizoen achter de rug. Het is een mooie bonus na het kampioenschap met Gantoise en onze goede passage op het EK.”

   

  Tijd voor de volgende stap in haar carrière? De toekomst van Ballenghien lijkt oranje te kleuren. "Ik voel me op dit moment zeer goed in Gent, maar de volgende stap in mijn carrière zal een stap naar het buitenland zijn. Ik heb al contact gehad met enkele ploegen uit Nederland, maar nog niks concreets.”

  Van Aubel wint vierde Gouden Stick

  Bij de mannen ging de prijs al voor een vierde keer naar Florent Van Aubel. De balkunstenaar van Dragons won de award eerder al in 2012, 2018 en 2019. Omdat er vorig jaar geen gala plaatsvond wint hij al voor de derde keer op rij.

   

  Van Aubel werd verkozen voor zijn ploegmaat Félix Denayer en voor Waterloo Ducks-verdediger Gauthier Boccard. Van Aubel was beslissend voor zijn club in het behalen van een 12e landstitel. Hij heeft al 7 landstitels op zijn palmares. Bij de Red Lions is de 30-jarige Van Aubel een vaste waarde, met al 254 caps.

   

  "Ik kan in onze ploeg wel twee of drie spelers eruit pikken die deze award verdienen", reageerde Van Aubel. "Vorig jaar pakten we met Dragons de titel, nadat we uit een geslagen positie zijn gekomen."

   

  "Ik ben fier dat ik samen met Félix Denayer een deel van ons karakter in die ploeg heb kunnen steken. Het is aan ons om dat te blijven doen. Dat ik nu alles heb gewonnen? Dat klopt, maar ik wil het allemaal nog eens doen. Ook met de Lions."

  Overzicht awards Gala van de Gouden Stick:

  • Beste speler: Florent Van Aubel (Dragons)
  • Beste speelster: Ambre Ballenghien (Gantoise)
  • Rijzende ster (mannen): Dylan Englebert (Leopold)
  • Rijzende ster (vrouwen): Charlotte Englebert (Racing Brussel)
  • Beste umpire (mannen): Michael Pontues
  • Beste umpire (vrouwen): Pauline Cuypers