Dante Vanzeir is Rode Duivel: "Ik heb geen Undav nodig om me te tonen"

  Een trotse Vanzeir sprak de pers toe.

  Dante Vanzeir is living the dreamDe 23-jarige aanvaller staat met Union op kop in 1A, hij was al goed voor 9 competitiegoals en nu mag hij zichzelf ook Rode Duivel noemen. "Ik wil hier vooral bijleren, maar hoop ergens ook wel op speelminuten."

  Vanzeir reed samen met streekgenoot en ex-ploegmaat Leandro Trossard richting Tubeke. "Alles is vlot verlopen, iedereen is hier vriendelijk. Ik heb goesting om eraan te beginnen", sprak hij tijdens zijn eerste persconferentie voor de nationale ploeg.

   

  Dat Vanzeir na omzwervingen in 1B en enkele zware blessures nu bij de nationale ploeg zit, maakt hem erg trots. "Ik ben altijd blijven geloven in mezelf. Ik heb moeilijke momenten gekend, het was geen gemakkelijk weg die aflegde. Maar door mijn hard werk ben ik nu hier."


  "Ik heb altijd opgekeken naar jongens al De Bruyne of Lukaku, dat zijn wereldsterren. Het is een hele eer dat ik nu met zo'n spelers kan trainen. Of het jammer is dat Romelu er niet bij is? Ik zou veel van hem kunnen leren, maar hier lopen nog genoeg andere goede spitsen rond."

  "Ik ben ambitieus en wil hier zoveel mogelijk meenemen"

  Bij Union blinkt Vanzeir dit seizoen uit, samen met zijn spitsbroeder Denis Undav. Ziet Vanzeir een Undav-type bij de Duivels? "Dat is moeilijk te zeggen, heb nog niet met iedereen kunnen spelen. Maar op basis van profielen kijk ik dan naar grote sterke spitsen zoals Lukaku of Benteke. Maar ik heb geen Denis Undav nodig om me te kunnen tonen."

   

  Voor Vanzeir is het een volledig nieuwe ervaring. "Het is wel wat vergelijkbaar met een eerste schooldag", legt hij uit, "maar ik ervaar niet echt een bepaalde druk. We zijn allemaal hier met het zelfde doel: matchen winnen."

   

  Welke ambities heeft Vanzeir bij de nationale ploeg? "Ik ben altijd heel realistisch, ik verwacht niet te veel. Ik wil me vooral amuseren, de jongens wat leren kennen en veel bijleren. Maar ik ben ook ambitieus en wil hier zoveel mogelijk meenemen. Ergens hoop ik wel op minuten, maar ik moet vooral aan de coach en mijn medespelers tonen wat ik in mijn mars heb."

  Ik wil me vooral amuseren, de jongens wat leren kennen en veel bijleren. Maar ik ben ook ambitieus en wil hier zoveel mogelijk meenemen.

  Vanzeir: "Ik heb geen Undav nodig"