Geviseerde PSG-ploeggenote is vrijgelaten na brutale aanval op Hamraoui

  Links de verdachte Aminata Diallo, rechts het slachtoffer Kheira Hamraoui.

  De gewapende aanval op PSG-speelster Kheira Hamraoui blijft voor opschudding zorgen. De rol van haar ploeggenote Aminata Diallo is ook nog steeds onduidelijk. Volgens L'Equipe heeft de gerechtelijke politie inmiddels nog een verdachte in het vizier. Een man die de voorbije weken contact opnam met verschillende PSG-speelsters, maar hij werd donderdag net als Diallo vrijgelaten.

  Flashback naar de avond van 4 november.

  De vrouwenploeg van PSG heeft er net een gezellig teametentje opzitten in het centrum van Parijs, wanneer een auto met enkele speelsters belaagd wordt door 2 gemaskerde mannen.


  Kheira Hamraoui, een van de passagiers, zou uit de passagierszetel gedwongen zijn en vervolgens geslagen - vooral op de benen - met een ijzeren staaf.

   

  Na enkele minuten sloegen de daders (zonder buit) op de vlucht. Hamraoui moest in het ziekenhuis gehecht worden aan haar benen en handen.

   

  Een daad van zinloos geweld? Het hele verhaal kreeg gisteren een bizarre wending. Aminata Diallo, ploeggenote van Hamraoui bij PSG en de Franse nationale ploeg, werd namelijk gearresteerd door de gerechtelijke politie. Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de aanval.

   

  Er heerst nog steeds veel onduidelijkheid. Volgens L'Equipe werd intussen ook een mogelijke kennis van Diallo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht anoniem contact te hebben opgenomen met vier PSG-speelsters.

   

  Hij zou zich hebben voorgedaan als een getrouwde man die beweerde jarenlang een relatie te hebben gehad met Hamraoui toen ze nog in Barcelona voetbalde. Hamraoui zou door plots te vertrekken "zijn leven vernield hebben."

   

  Tijdens die gesprekken met de PSG-speelsters zou vooral Diallo specifieke informatie gegeven hebben over het privé-leven van Hamraoui. De man ontkende vooralsnog wel alle betrokkenheid bij de zaak en werd donderdagavond net als Diallo vrijgelaten. 

   

  In een clubstatement verkondigde PSG eerder al mee te zullen werken aan het onderzoek. De vrouwenploeg van de Parijzenaars staat momenteel gedeeld aan de leiding in de competitie en klopte dinsdag, mét Diallo op het veld, nog Real Madrid met 4-0 in de Champions League.