Haasrode Leuven keert met felbevochten Europese zege terug uit Montenegro

  Leuven staat een stapje dichter bij de volgende ronde in de CEV Cup.

  Volley Haasrode Leuven staat een stapje dichter bij de 1/16e finales in de CEV Cup, de op één na belangrijkste Europese volleybalcompetitie. De Leuvenaars vochten zich in hun heenwedstrijd tegen het Montenegrijnse Budva naar een spannende 2-3-zege. 

  Leuven moest naar Montenegro trekken voor zijn heenwedstrijd in de 1/32e finales van de CEV Cup. Tegen Budva mocht het strijden voor een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd. 

   

  Leuven begon ook goed, met 20-25-winst in de eerste set, maar nadien sloegen de Montenegrijnen terug met tweemaal een 25-21-setwinst. Leuven moest reageren en deed dat ook. Het won de vierde set met 22-25 en trok ook in de vijfde set het laken naar zich toe: 7-15.

   

  De Leuvenaars kunnen zo met vertrouwen de terugwedstrijd aanvangen. Die vindt volgende week woensdag plaats in de Leuvense Sportoase. De winnaar van het duel neemt het in de zestiende finales op tegen de Griekse vicekampioen Foinikas Syros.