Youri Tielemans is out voor Estland en Wales

  Youri Tielemans kwam zondag onzacht in aanraking met de Leeds-doelman.

  De vrees is bewaarheid: Youri Tielemans valt af voor de WK-kwalificatieduels van zaterdag (Estland) en dinsdag (in Wales) van de Rode Duivels. De middenvelder van Leicester viel vorig weekend uit in de competitie tegen Leeds. Hij wordt niet vervangen.

  Tielemans kwam een kwartiertje voor affluiten in botsing met Leeds-doelman Illan Meslier en kon niet meer voort. Meteen stonden vraagtekens achter zijn naam voor de interlands. Leicester-coach Brendan Rodgers sprak van een pijnlijke kuit.

   

  Vandaag bevestigde de bond Tielemans' onbeschikbaarheid. Over de aard van de blessure kwam er geen nieuws. Volgens de Engelse media zou de middenvelder 2 à 3 weken out zijn. Roberto Martinez roept geen vervanger op voor Tielemans.

   

  België zal zich dus zonder Tielemans voor het WK moeten kwalificeren. Het WK-ticket is zaterdag een feit als de Rode Duivels winnen van Estland of als Wales Wit-Rusland niet kan kloppen.

  Lees ook: