Stephen Curry culmineert in NBA: matchwinnaar met 50 punten en 10 assists

  Voor de 10e keer in zijn carrière haalt Stephen Curry 50 punten of meer in een wedstrijd.

  De Golden State Warriors gaan verrassend aan de leiding in de Western Conference en de NBA tout court. Met dank aan vedette Stephen Curry, de meest beslissende man van het seizoensbegin. De 33-jarige point guard loodste gisteren eigenhandig zijn team tegen de Atlanta Hawks naar een 127-113-zege met 50 punten en nog een pak andere mooie cijfers.

  Met 9 overwinningen en 1 nederlaag staat Golden State stevig op kop in de NBA, dat werd niet meteen verwacht van de kampioen van 2015, 2017 en 2018. Maar Curry speelt weer op het ongelooflijk hoge niveau waarmee hij 2015 en 2016 MVP werd.

   

  Curry is de eerste dit seizoen die 50 punten binnenwierp en voegde daar 10 assists en 7 rebounds aan toe. Enkel Wilt Chamberlain en Rick Barry, allebei lid van de Hall of Fame, konden in de clubgeschiedenis al 50 punten en 10 assists laten noteren.

   

  De dominantie van Curry was totaal. Hij heerste en verdeelde en stond constant met zijn armen in de lucht zijn medespelers en het publiek op te zwepen. Hij maakte de eerste 13 punten van de Warriors en deed er daar nog eens 10 op een rij bij in het 3e quarter.

   

  Het publiek genoot volop en schreeuwde hem luidkeels toe: "MVP! MVP!" Even hielden de fans hun adem in, toen hij in het eerste quarter zijn schouder leek bezeerd te hebben, maar een snel onderzoek bracht niks aan het licht.

   

  Curry deed lustig voort en pakte voor de 10e keer uit met een 50 punten-match, bij de rust zat hij aan 24 punten met 5 driepunters. Op weg naar een 5e zege op een rij wierp hij al zijn 13 vrijworpen binnen.

   

  In de schaduw van Curry kwamen Jordan Poole en Andrew Wiggins respectievelijk tot 16 en 13 punten. Bij de Hawks was Trae Young de beste met 28 punten en 9 assists, maar dat kon een 4e verlies op een rij en een 6e op 7 duels niet vermijden. 

  Kijk naar Curry's huzarenstukje:

  Tweets over de topprestatie van Curry:

  In het oosten verliest koploper Philadelphia

  Philadelphia blijft op kop in de Eastern Conference ondanks een derde nederlaag. Zonder sterspeler Joel Embiid, die positief testte op het coronavirus, verloren de Sixers met 96-103 van de New York Knicks.

  Philadelphia blijft zo op 8 overwinningen staan. Zes clubs, waaronder de Knicks, volgen met 7 zeges.

  De Chicago Bulls van hun kant versloegen de Brooklyn Nets met 118-95. Voor Kevin Durant en co. komt er zo een einde aan een reeks van 5 overwinningen. Beide clubs behoren tot het rijtje achtervolgers van de Sixers. Dat geldt ook voor Dallas. De Mavericks wonnen met 108-92 van New Orleans. De Pelicans konden dit seizoen nog maar 1 keer winnen in 11 duels.

  Miami Heat verzuimde om wat betreft aantal overwinningen op gelijke hoogte te komen met de koploper. De ploeg uit Florida ging met 113-96 onderuit bij Denver Nuggets.

  De LA Lakers tot slot hadden een verlenging nodig om afstand te nemen van Charlotte. Het werd 126-123. De Lakers, nog steeds zonder sterspeler LeBron James, konden rekenen op een sterke Anthony Davis, goed voor 32 punten en 12 rebounds, en een uitstekend ingevallen Carmelo Anthony (29 punten).

  Uitslagen maandag:

  • LA Lakers - Charlotte 126 - 123 (n.v.)
  • Dallas - New Orleans 108 - 92
  • Golden State - Atlanta 127 - 113
  • Sacramento - Phoenix 104 - 109
  • Denver - Miami 113 - 96
  • Chicago - Brooklyn 118 - 95
  • Memphis - Minnesota 125 - 118 (n.v.)
  • Philadelphia - New York 96 - 103