Wie wint de motorcrossthriller? Een Nederlander, een Fransman of een Sloveen?

  Jeffrey Herlings heeft bijna de helft van de races gewonnen dit seizoen.

  Het wereldkampioenschap motorcross serveert u morgen een heuse thriller. In de slotmanche in Mantova (Italië) maken nog 3 crossers kans op de titel in de MXGP-klasse. Joël Smets en Kevin Strijbos wikken en wegen de kansen.

  De 3 kanshebbers:

  1. Romain Febvre (Fra-Kawasaki): wereldkampioen 2015
  2. Jeffrey Herlings (Ned-KTM): wereldkampioen 2018
  3. Tim Gajser (Svn-Honda): wereldkampioen 2016, 2019 en 2020
  WK-stand MXGP
  1. Romain Febvre (Fra) 661 punten
  2. Jeffrey Herlings (Ned) 658
  3. Tim Gajser (Svn) 646

  Joël Smets: "Jeffrey Herlings wint met bravoure"

  "Het is al een tijd geleden dat het kampioenschap op zo'n thriller is uitgedraaid", weet 5-voudig wereldkampioen Joël Smets, nu teammanager bij KTM.

   

  "Ik loop al 50 jaar rond in de sport. Ik herinner me nog de tweestrijd tussen Everts in Tortelli in de jaren 90, maar een driestrijd? Dat moet bijna uniek zijn."

   

  "Wij hadden verwacht dat Jeffrey Herlings het seizoen zou domineren. Na pech in de Grote Prijs van Nederland heeft hij 3 manches moeten missen. Omdat de concurrentie steken heeft laten vallen, maakt hij toch nog kans."

   

  Ondanks 3 gemiste races won Herlings bijna de helft van de grand prixs dit seizoen: 8 van de 17, tegenover 4 voor Gajser en 1 voor Febvre.

   

  "Zelfs als ik niet voor KTM zou werken, verwacht ik dat Herlings de wereldtitel pakt. Met veel bravoure zelfs. Ik zie hem beide reeksen winnen", besluit Smets.

  Ik herinner me nog de tweestrijd tussen Everts in Tortelli in de jaren 90, maar een driestrijd? Dat moet bijna uniek zijn.

  Joël Smets

  Kevin Strijbos: "Romain Febvre zou mooi zijn"

  "Ik ben zeer benieuwd", vertelt tweevoudig vicewereldkampioen Kevin Strijbos, die morgen aan zijn laatste cross toe is. "Het wordt oorlog, denk ik."

   

  "De start wordt erg belangrijk. Jeffrey Herlings is de snellere crosser. Als hij het best begint, is hij vertrokken."

   

  "Van mij mogen ze allebei winnen, zolang het fair blijft. Het zou wel leuk zijn als Febvre Kawasaki een keer de wereldtitel schenkt. Dat is nog niet gebeurd in de MXGP."

  Schenkt Romain Febvre Kwasaki een eerste wereldtitel?