Ook Toby Alderweireld moet afhaken voor Estland en Wales

  Toby Alderweireld in duel met de Fransman Paul Pogba tijdens de Nations League.

  Bondscoach Roberto Martinez moet nog een basisspeler van zijn lijst schrappen. Na Youri Tielemans is ook Toby Alderweireld niet inzetbaar voor de WK-kwalificatiematchen van zaterdag tegen Estland en volgende week dinsdag in Wales. De 32-jarige verdediger viel vorige week geblesseerd uit bij zijn Qatarese club.

  Toby Alderweireld viel vorige week al na 6 minuten uit in de Qatarese topper tussen Al-Duhail en Al-Sadd (3-3). De ervaren international reisde af naar Europa, maar een van de dagen zet hij weer koers naar het Midden-Oosten. De matchen in de WK-voorronde komen te vroeg.

   

  Een nieuwe tegenvaller voor bondscoach Roberto Martinez. Eerder moesten vaste waardes Romelu Lukaku en Youri Tielemans afhaken. Ook Michy Batshuayi is niet fit voor Estland en Wales.

   

  De Rode Duivels hebben hun ticket voor het WK van eind volgend jaar in Qatar al zo goed als zeker op zak. Een driepunter tegen de bescheiden Esten levert het team van Martinez altijd de kwalificatie voor Qatar op.