Iljo Keisse: "Mark Cavendish is gemotiveerd om het goed te doen in Gent"

  Ploegmaats Keisse, Morkov en Cavendish komen elkaar volgende week tegen in Gent.

  Iljo Keisse (38) begint volgende week aan zijn voorlaatste Zesdaagse van Gent. "Het is altijd afwachten hoe Mark Cavendish hier aankomt", zegt hij over zijn partner. Jasper De Buyst (27) heeft zijn pistefiets dan weer moeten afstoffen. "Ik veronderstel dat ik ook nu weer kan meedoen om te winnen."

  Iljo Keisse werd weer gekoppeld aan Mark Cavendish, ploegmakker bij Deceuninck-Quick Step. In een vorige editie verscheen de Brit niet echt in hoogvorm aan de start van de Gentse Zesdaagse.

   

  "Vanaf donderdag rijden we samen 3 dagen in Denemarken en dan zullen we wel zien hoe het gesteld is met mijn en zijn conditie", glimlacht Keisse, die gisteren wel al met Cav en andere ploegmaats trainde op de piste in de Gentse Blaarmeersen.

   

  "Enkele jaren geleden liep het inderdaad iets minder, maar met zijn talent en klasse kwam hij er na 3 dagen al door. Het probleem was dat ik toen al kapot was."

   

  "Het is altijd afwachten hoe Cav hier arriveert. Dit is geen hoofddoel voor hem, maar hij is gemotiveerd om het goed te doen."

   

  Cavendish is net terug van een vakantie in Abu Dhabi. Vakantie, dat staat niet in het woordenboek van Keisse. Hij rijdt volgend jaar zijn laatste profseizoen.

   

  "Ik heb na het wegseizoen 2 dagen gerust, maar op mijn leeftijd is het beter om voort te trainen."

   

  "Als ik stilval, weet ik dat het onmogelijk is om op zo'n korte tijd weer op toerental te komen. Ik heb er geen last van en het is ook een voordeel voor het wegseizoen."

  Vanaf donderdag rijden we samen 3 dagen in Denemarken en dan zullen we wel zien hoe het gesteld is met mijn en zijn conditie.

  Iljo Keisse over kompaan Mark Cavendish

  Keisse hoopt stiekem volgend jaar tijdens zijn afscheidskoers gekoppeld te worden aan Michael Morkov en merkt dat de Gentse Six weer leeft bij het wielerpubliek.

   

  "Dat heb ik de laatste maanden gevoeld. Er werd veel over gesproken en de vragen kwamen vroeger dan anders. Al is er door de stijgende cijfers misschien weer wat meer angst bij de mensen."

   

  "Op zich voel ik me wel veilig als renner. Er komt sowieso veel volk, maar de organisatie heeft het maximum gedaan om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen."

  De Buyst: "Morkov en Hansen zijn de grote favoriet"

  Jasper De Buyst is ex-winnaar van de Zesdaagse van Gent, maar zijn pistefiets staat al een paar jaar stof te vergaren. "Ik rijd deze week ook de driedaagse in Kopenhagen, vooral voor het pistegevoel. Dat is toch best lang geleden voor mij."

   

  "Ik had al eens een paar edities in Gent geschrapt en bij mijn rentree was het toch ook gelukt om mee te doen voor de winst. Ik veronderstel dat dat nu ook wel zal lukken."

   

  De Buyst rijdt rondjes met Lotto-Soudal-ploegmakker Roger Kluge. "Maandag zal ik zien hoe hij uit Duitsland komt. De vorige edities reed ik met Tosh Van der Sande en toen trainden we samen. Dan wist je waar je stond, nu is dat anders."

   

  De Buyst ziet 4 à 5 koppels voor de eindzege. "De affiche is indrukwekkend, maar dat heb ik nooit anders geweten. Morkov en Hansen zijn de grote favoriet, want zij hebben de voorbije jaren en maanden zowat alles gewonnen."