Opmars van padel is niet te stuiten: clubs blijven groeien, profs gaan met ambitie naar het WK in Qatar

  België is wereldwijd het land waar padelsport het snelst groeit. Niet alleen bij de liefhebbers gaan alle cijfers de hoogte in, ook op internationaal vlak steken we onze neus aan het venster. En volgende maandag is er zowel een mannen- als een vrouwenploeg actief op het WK in Qatar. 

  Eerst 3 cijfers die aantonen dat de padelsport op alle vlakken doorgroeit. Het gaat om een vergelijking tussen 2017 en 2021:

   

  • Aantal clubs: van 60 naar 300
  • Aantal terreinen: van 100 naar 1000
  • Aantal spelers: van 1.700 naar 20.000

   

  Deze hoge ledenaantallen zorgen er ook voor dat de professionals altijd maar beter voor de dag komen. Zo staat het Belgische mannenteam intussen op een 7e plek van de wereldranglijst, de vrouwen staan 10e. Meer dan goed genoeg om maandag mee te doen aan het WK in Qatar. 

   

  “Je voelt gewoon dat mensen heel enthousiast zijn over padel", zegt ex-tennisster An-Sophie Mestach. "Er zijn interclubs, er zijn toernooien, ... dat duwt het niveau naar omhoog."

   

  Toch heeft België internationaal nog een achterstand weg te werken. Het zijn vooral de zuiderse landen die het goed doen. 

   

  Mestach: "Als we geluk hebben met de loting, dan zit een 8e plaats er wel in. Spanje, Argentinië, Italië en Frankrijk, dat zijn de landen die nog een trapje hoger staan."