Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh bekampen topreekshoofden op WTA Finals dubbels

 di 9 november 2021 09:28
Ze wonnen vorige maand Indian Wells.
Elise Mertens en Su-Wei Hsieh zijn het derde reekshoofd in Guadalajara, Mexico.

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh beginnen donderdag aan de WTA Finals in het dubbelspel in Guadalajara, in Mexico, met de beste 8 dubbelduo's van het seizoen. Mertens (WTA-4 dubbel) en Hsieh (WTA-1 dubbel) vormen het derde reekshoofd.

Het Belgisch-Taiwanese koppel werd in dezelfde groep geloot als de Tsjechische vrouwen Barbora Krejcikova (WTA-3 dubbel) en Katerina Siniakova (WTA-2 dubbel), samen de topreekshoofden in Mexico.

Krejcikova en Siniakova werden in Tokio deze zomer ook olympisch kampioen in het dubbelspel.

De twee andere duo's in de "El Tajin"-groep zijn de Chileens-Amerikaanse tandem Alexa Guarachi (WTA-14 dubbel)/Desirae Krawczyk (WTA-21 dubbel), samen het zesde reekshoofd, en het Canadees-Mexicaanse paar Sharon Fichman (WTA-26 dubbel)/Giuliana Olmos (WTA-23 dubbel), het achtste reekshoofd.

De tweede groep, genaamd "Tenochtitlan", wordt geleid door het Japanse duo Shuko Aoyama en Ena Shibahara, die als tweede geplaatst zijn. Zij nemen het op tegen de Nederlandse Demi Schuurs en de Amerikaanse Nicole Melichar-Martinez, samen het vierde reekshoofd, de Australisch-Chinese tandem Samantha Stosur/Zhang Shuai, het vijfde reekshoofd, en het Kroatisch-Sloveense paar Darija Jurak/Andreja Klepac, het zevende reekshoofd.

De beste twee duo's van elke groep stoten door naar de halve finales. De 25-jarige Mertens en de 35-jarige Hsieh wonnen dit jaar, in hun eerste jaar als duo samen, de dubbeltoernooien van Wimbledon en Indian Wells. Mertens won, aan de zijde van Aryna Sabalenka, ook nog de Australian Open.

Tweets over de WTA Finals in het dubbel:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.