Ga naar de inhoud

Ploegmaats verwijten Mignolet niets na missers: "Het was fout van hele ploeg"

Simon Mignolet liet zich vangen op een diepe bal.

Met een blunder en een strafschopovertreding heeft Simon Mignolet Standard meer dan een handje geholpen om een 2-2-gelijkspel af te dwingen. Maar zijn ploegmaats overgieten de Club-doelman niet met pek en veren. "Hij heeft al veel punten voor ons gewonnen."

Met de rust in zicht leek er geen vuiltje aan de lucht voor Club Brugge tegen Standard: 2-0 voor en nog geen kans weggegeven. Tot Simon Mignolet zich helemaal verkeek op een diepe bal op Donnum en de aansluitingstreffer weggaf.

 

"We brengen hen weer in de wedstrijd door een individuele fout van mij", sloeg Mignolet mea culpa. "Dat is heel spijtig. Ik dacht dat ik eerst op de bal zou zijn, maar het was een verkeerde beslissing."

 

"Ik had het gewoon verkeerd ingeschat. Het is anders als je de fase in herhaling van opzij ziet, dan als je de bal in de diepte ziet komen. Maar we geven Standard weer zuurstof met een tegengoal voor de pauze."

 

Net na de rust gaf Mignolet nog een strafschop weg. "Ik ging voor de bal, maar Donnum was eerst", zei Mignolet. "Er was geen gevaar voor een tegendoelpunt, dus een penalty is een zware beslissing. Maar ik kan het begrijpen dat er wordt gefloten."

Bekijk de twee fouten van Mignolet:

Club Brugge heeft nu al in 7 van de 14 competitiewedstrijden punten laten liggen. Maar Simon Mignolet was niet de blauw-zwarte zondebok. "We moeten allemaal even scherp zijn in de competitie als in de Champions League", zei coach Philippe Clement.

 

"Ik heb het niet over één speler. We winnen en verliezen samen. Dat gaat over spelers, over de coach, over heel de club. We moeten daar lessen uit trekken om niet op die manier doelpunten te slikken, maar ook als we dingen moeten forceren, moeten we dat toch meer in structuur doen."

 

Ook Clinton Mata duwde zijn doelman niet onder de bus. "Moeten we nu kwaad zijn op hem? Nee, we kunnen Simon niets verwijten", zei de verdediger. Hij heeft al veel punten voor ons gewonnen en een tegendoelpunten is nooit iemands persoonlijke fout. Het was een fout van de hele ploeg."

 

Eenzelfde geluid bij Hans Vanaken en Bas Dost: "Het was onze eigen schuld vandaag." 

Ik heb het niet over één speler. We winnen en verliezen samen.

Philippe Clement

Vandenbempt: "Mignolet maakt zelden fouten"

Ook analist Peter Vandenbempt legde niet alle schuld bij Simon Mignolet in zijn wekelijkse analyse. "Mignolet maakt zelden fouten. Zonder zijn fouten had Club Brugge, ondanks een matige prestatie, toch gewonnen van een zeer hardnekkig Standard." 

 

"Maar dat had natuurlijk ook gekund als Club eerst de 3-0 had gemaakt en als de veldspelers hun niveau van in de Champions League hadden gehaald", zei Vandenbempt. "Ik denk aan De Ketelaere, Vanaken, Vormer... die net als de doelman niet goed genoeg waren. In de tweede helft is Bodart één keer aan het werk gezet op een vrije trap van Vanaken."

 

"Het is vaak op automatische piloot bij Club Brugge in de competitie en dan gaat het niet zomaar, zelfs niet voor het verzamelde talent van blauw-zwart. En dat maakt dat de cijfers bescheiden zijn."

Ook social media manager van Mignolet in de fout:

Een ongeluk komt nooit alleen. Na de twee fouten van Mignolet ging ook zijn social media manager de mist in. Met de boodschap zelf was niets mis: "Een slechte dag, ik voel me verantwoordelijk voor het in de steek laten van het team en de fans." Maar die boodschap verscheen wel op de sociale media van Bologna-verdediger Arthur Theate in plaats van op het Twitter-overzicht van Mignolet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.