BEKIJK: Blauw oog voor Krämer, pintje voor Nkounkou en respect voor Rafa

  Niet alleen de resultaten van de 14e speeldag, maar ook de taferelen op de Belgische voetbalvelden waren opvallend. Een overzicht van de beste beelden (al zal Eupen-coach Stefan Krämer maar met één oog kunnen kijken).

  Krämer met blauw oog: "Niet mijn beste idee"

  Stefan Krämer heeft er veel voor over om geen goals meer te slikken op stilstaande fases. Hij trainde zelfs mee met zijn ploeg, maar hield er een blauw oog aan over. "Niet meteen mijn beste idee", gaf hij toe.

  Noubissi doet geen oog dicht

  Ook de ogen van Noubissi leken tegen Kortrijk niet goed te werken. Twee keer in twee minuten tijd liet hij de 0-2 liggen voor Beerschot. Hij zal geen oog hebben dichtgedaan na het 1-1-gelijkspel.

  Roberto Martinez doet zijn ogen open

  Bondscoach Roberto Martinez was dan weer heel aandachtig tijdens het duel tussen Union en Charleroi. Hij had alleen maar oog voor Dante Vanzeir, die voor het eerst werd opgeroepen voor de Rode Duivels.

  Rood! VAR grijpt in na drieste tackle van Bauer

  Jan Boterberg had het niet goed gezien, maar de VAR hield ook een oogje in het zeil tijdens KV Mechelen - STVV. Zo ontsnapte Robert Bauer niet met een gele kaart na een drieste tackle, maar moest hij vroegtijdig naar de kleedkamer.

  Respect! Invaller Refaelov krijgt luid applaus van de Antwerp-fans

  Uit het oog, maar niet uit het hart. De supporters van Antwerp zijn de verdiensten van Lior Refaelov nog niet vergeten en gaven de Gouden Schoen een warm applaus bij zijn invalbeurt bij Anderlecht. 

  Nainggolan doet twee keer de deklat trillen

  Maar het applaus voor Radja Nainggolan klonk nog net iets luider. Twee keer mikte de ninja een bal op de deklat. De supporters van Antwerp gaven hun ogen de kost.

  Nkounkou "drinkt" van bekertje dat naar hem wordt gegooid

  Scheel zal Niels Nkounkou niet kijken na één slokje bier, maar hij stak er wel de ogen van de Club-supporters mee uit. De verdediger van Standard raapte een bekertje op, nam "een slokje" en gooide het vervolgens ostentatief over de zijlijn, tot grote woede van enkele fans.